Як на Волині швидко та зручно виготовити закордонний паспорт?

Як на Волині швидко та зручно виготовити закордонний паспорт?
Сьогодні багато хто нарікає на незручності, пов’язані з виготовленням закордонних паспортів та отриманням окремих довідок, необхідних для якнайшвидшого виїзду за кордон.

Особливо дошкуляють довжелезні черги у міграційній службі, - інформує Вісник.

Зараз розпочинається гаряча пора – чимало випускників шкіл планують вступати до іноземних, зокрема, польських вузів. Батьки нервують, чи ж встигнуть вчасно оформити дітям всі необхідні документи? Та й тим, хто працює за кордоном і в кого так невчасно серед літа закінчується термін дії документа, не позаздриш – всюди черги, черги, черги.

У Луцьку успішно працює центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ», який у максимально короткі терміни й взагалі без черги вирішить більшість таких проблем. Це державна структура, яка має право обслуговувати громадян, незалежно від місця реєстрації – як місцевих мешканців, так і жителів інших регіонів України, що дуже важливо. Звернувшись сюди, ви здасте документи на отримання закордонного паспорта (звичайного або ж біометричного) відразу, як прийдете! Терміновий документ вам виготовлять щонайбільше за 7 робочих днів, нетерміновий – за 20. Також тут можна швидко й недорого застрахувати подорожуючих за кордон та автомобіль («Зелена картка»), отримати довідку про відсутність судимостей та оформити апостиль. Надзвичайно популярна послуга, яку надають у «Паспортному сервісі», – це видача довідки про місце проживання, необхідної для пред’явлення в дипломатичні установи іноземних держав з метою отримання дозволу на перетин кордону в межах місцевого прикордонного руху. Її теж без проблем можна отримати в луцькому «Паспортному сервісі». Більше того, працівники за кілька годин підготують весь пакет документів, необхідних для подачі вже у візовий центр Польщі! Зручно: зранку звернувся у «Паспортний сервіс» за цією довідкою, а в обід вже приніс у польський візовий центр всі необхідні документи й став на чергу на отримання пластикової картки. В міграційній службі тільки виготовлення такої довідки займе місяць… Хто на Волині має право претендувати на картку малого прикордонного руху з Польщею? Це мешканці сіл та міст 30-кілометрової прикордонної зони, які прожили на цій території щонайменше три роки (безперервно). На Волині до таких належить майже сотня населених пунктів Шацького, Любомльського, Турійського, Локачинського, Володимир-Волинського та Іваничівського районів, а також місто Нововолинськ. Карта видається візовим центром до закордонного паспорта, у ній вказано номер документа. Перша – на два роки, друга – на п’ять. Її власнику не потрібно виготовляти візу для поїздок у Польщу. Також тут надають ще одну необхідну послугу – виготовлення… другого закордонного паспорта. Його можна оформити, вже маючи на руках один документ.

Скажімо, перший паспорт – для частих закордонних поїздок (наприклад, по роботі чи навчанню), другий – для туристичних подорожей. Варіанти можуть бути різні. У приміщенні «Паспортного сервісу» працює також туристична агенція «Фрі Плейс ін Тур», де можна не лише підібрати подорож на відпочинок, замовити будь-які екскурсії, забронювати авіаквитки та номери в готелях, а й отримати консультації з приводу навчання у Польщі та візову підтримку в оформленні документів.

Скажімо, чи знаєте ви, що документи на отримання польської національної чи шенгенської візи у візовому центрі Луцька можуть подавати не лише мешканці Волині, Рівненщини та Тернопілля, а й будь-хто інший? Варто лише докласти до паперів нотаріальне посвідчення від власника помешкання, прописаного на теренах згаданих областей, що ви з ним проживаєте! Тож в одному місці можна легко, швидко та зручно виготовити закордонний паспорт собі чи для дитини найновішого зразка (незалежно від місця прописки), оформити весь необхідний пакет документів для отримання картки малого прикордонного руху з Польщею, обрати омріяну подорож за кордон чи проконсультуватися з приводу навчання в РП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де знаходиця адрессу в луцьку?
Відповісти
Грушевського, 4B (біля стадіону)
Відповісти
І як оцінюються в гривнях ці послуги?
Відповісти
1500 грн. за терміновий біометричний паспорт. Здаєш документи за 20 хв., потім вони самі дзвонять коли прийти його отримати
Відповісти
Доброго дня
Які терміни виготовлення. Терміново і не терміново відповідно
Відповісти
Останні новини
Як на Волині швидко та зручно виготовити закордонний паспорт?
16 червень, 2016, 22:48