ЄВРО-2016. Англія вириває перемогу над Уельсом!

ЄВРО-2016. Англія вириває перемогу над Уельсом!
Програючи по ходу зустрічі, підопічні Роя Ходжсона забили двічі та здобули потрібний результат на останніх хвилинах гри.

Після втрати цінних двох очок у матчі проти збірної Росії англійці були рішуче налаштовані переграти у принциповому протистоянні проти своїх британських сусідів з Уельсу. Втім, у стилі одного відомого в Україні головного тренера Рой Ходжсон довірився тим же гравцям, що й чотири дні тому. Його колега – Кріс Коулмен – випустив захисний варіант складу, а в обороні номінально грало аж п’ять чоловік.

Перший тайм був дуже схожий на звичний гостьовий сценарій збірної Уельсу: команда щільно сіла у захист, однак ближче, аніж на підступи до штрафного майданчика, англійці добирались дуже рідко. Як наслідок, підопічні Ходжсона за тайм створили лише дві реальні можливості відкрити рахунок: спочатку під час швидкої контратаки Рахім Стерлінг не зумів точно замкнути простріл Адама Лаллани, а потім після подачі кутового повз стійку м’яч пройшов після удару головою Кріса Смоллінга.

А доки англійці розплутували ноги з валлійських захисних в’язів, підопічні Коулмена реалізували першу ж свою можливість. Вину за пропущений м’яч сміливо можна класти на Джо Харта – він не зумів упоратись з не найскладнішим дальнім ударом зі штрафного від Гарета Бейла – 0:1. Валлійський вінгер «Реала» таким чином забив другий гол на Євро, і другий – зі штрафного! Помилки воротарів після його ударів навіюють думки про якусь магію, не інакше…

У перерві «англійський Фоменко» переступив через принципи і все-таки зробив заміну, причому одразу подвійну: Денні Старрідж вийшов замість Рахіма Стерлінга, а замість Харрі Кейна уболівальники нарешті дочекались виходу на поле єдиного у складі збірної клубного чемпіона Англії - Джеймі Варді. І бомбардиру «Лестера» вистачило зіграти на Євро десять хвилин, щоб забити: захисники валлійської збірної забули про нього у центрі воротарського майданчика, а Ешлі Уільямс навіть зробив гольову скидку – 1:1!

Після цього час ішов, а англійські футболісти без будь-якого успіху бились об стіну ніг, голів та корпусів гравців збірної Уельсу. І коли здавалося, що матч йже до мирового результату, уже у компенсований арбітром час своє слово сказав ще один нападник, який вийшов на заміну – Денні Старрідж. Розпасовка за участю Джеймі Варді закінчилась тим, що представник «Ліверпуля» увірвався у карну зону та не залишив ніяких шансів голкіперу ударом у ближній кут – 2:1!

Таким чином, англійці виходять на перше місце у своїй групі та отримують певну сатисфакцію після нічиєї у матчі проти росіян. Рой Ходжсон, схоже, зрозуміє, що консерватизм на Євро буде лише "мінусом" - сьогодні долю матчу вирішили гравці, що вийшли на заміну. А от збірній Уельсу для комфортного виходу до плей-офф тепер бажано грати проти команди Слуцького на перемогу. Тим цікавіше буде дивитися останні матчі цього квартету!

Англія – Уельс 1:1 (Варді, 56 - Бейл, 42)
Склади команд
Англія: Харт – Уокер, Кехілл, Смоллінг, Роуз – Аллі, Дайєр – Руні – Лаллана (Решфорд, 73), Стерлінг (Старрідж, 46) - Кейн (Варді, 46).
Уельс: Хеннессі – Гантер, Честер, Уільямс, Девіс, Тейлор – Ремзі, Ледлі (Едвардс, 67), Аллен – Бейл, Робсон-Кану.
Попередження: Девіс.

Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звиняйте, біг на Україну) Я не думаю, що це фатальна помилка :)
Відповісти
Останні новини
ЄВРО-2016. Англія вириває перемогу над Уельсом!
16 червень, 2016, 18:25