ЄВРО-2016. Україна програє Північній Ірландії

ЄВРО-2016. Україна програє Північній Ірландії
Продемонструвавши мляву та безхарактерну гру, підопічні Михайла Фоменка пропустили у другому таймі два м’ячі та практично втратили шанси вийти у плей-офф чемпіонату Європи.

Очікування свята завжди краще самого свята – таке правило спрацювало у грі проти, як здавалось, явного аутсайдера нашої групи. Михайло Фоменко зробив одну заміну у порівнянні з поєдинком проти Німеччини – місце Романа Зозулі у нападі зайняв Євген Селезньов.

Забігаючи наперед, скажемо, що зміни в атаці не вирішили нічого – нормальними атаками нашої збірної навіть не пахло. Організована оборона підопічних Майкла О’Ніла давала нам лише по-футзальному чи по-гандбольному розігрувати периметр за 30-40 метрів від воріт Макговерна. У підсумку, за перший тайм команда Фоменка не створила жодного справжнього моменту для взяття воріт.

А разом з імпотенцією атаки (лонгболли проти британських команд – це вбивство) у другому таймі проявилась наша друга біда – захист при виконанні стандартних положень опонентами. У підсумку після флангової подачі зі штрафного відзначився Гарет Маколі - 0:1. Після гола команди змушені були відправитись у підтрибунні приміщення – на декілька хвилин Ліон засипало потужним градом. Втім, команди дуже швидко повернулися на поле.

Заміни від головного тренера української команди освіжили гру, але не більше того – гольових можливостей від того стало не набагато більше, а стовідсотковими з них можна було назвати хіба що удар Віктора Коваленка з лінії штрафного майданчика – повз касу.

Останні хвилини перетворилися у справжні конвульсії української збірної: панічні спроби швидко організувати атаку без потрібного для цього останнього пасу, зловіща п’ята від Ярмоленка на 90-йхвилині гри, яка ще раз показала наше сьогоднішнє відношення до суперника і «мстя страшна» за таку гру від суперника – після удару невгамовного Гарета Маколі П’ятов відбив м’яч, однак на добиванні зіграв Ніл МакГінн – 0:2.

Тепер ми зберігаємо лише теоретичні шанси на прохід у наступну стадію турніру. За певних обставин можемо навіть зайняти друге місце – тому не опускаємо голови та вболіваємо, як би це було неприємно, за Німеччину!

Детальніший розбір гри автор цих рядків запропонує вам на свіжу та беземоційну голову –себто завтра. Любіть футбол таким, яким він є!

Україна - Північна Ірландія 0:2 (Маколі, 49, МакГінн, 90+6)

Склади команд

Україна: П'ятов — Шевчук, Ракицький, Хачеріді, Федецький — Степаненко, Сидорчук (Гармаш, 76) — Коноплянка, Коваленко (Зінченко, 83), Ярмоленко – Селезньов (Зозуля, 71)

Північна Ірландія: Макговерн — Д. Еванс, Маколі, Кеткарт, Х'юз — Даллас, Норвуд, Девіс, К. Еванс (Макнейр, 90+3), Уорд (МакГінн, 69) – Вашингтон (Мадженніс, 84)

Попередження: Селезньов, Сидорчук – Уорд, Даллас, Д. Еванс.

Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка збірна України.Там крім Федецького і Тимощука всі москалі.Вивчіть мову спочатку країни за яку маєте честь грати,включаючи тренерів,а тоді буде результат.А так для мене це не збірна моєї країни."Коли нація вмирає від від інфаркту,в неї спочатку відбирає мову".
Відповісти