Сільським радам розіслали вказівку захищати Партію регіонів?

Сільським радам розіслали вказівку захищати Партію регіонів?
З пошти організаційного відділу Луцької райдержадміністрації сільським радам розіслали пам’ятку про порушення у сфері виборчого законодавства, де посилена увага приділяється захисту інтересів Партії регіонів.

Таку інформацію під час прес-конференції 5 вересня озвучив регіональний координатор громадянської мережі ОПОРА Михайло Шелеп.

Як стверджують джерела, з адреси [email protected], що належить РДА, за підписом заступника керівника апарату Віктора Калитюка, сільським радам розіслали пам’ятку про порушення виборчого законодавства.

Все б нічого, втім один з пунктів зацікавив представників мережі ОПОРА. Зокрема, у пункті 9 йдеться про заборону «розповсюдження завідомо недостовірний або наклепницьких відомостей про Партію Регіонів як суб’єкта виборчого процесу, або про кандидата у депутати від Партії Регіонів».

Автор пам’ятки посилається на ч.9 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів Україні». Втім у вказаній нормі закону конкретно про Партію регіонів не йдеться, тож експерти дивуються, чому саме такий акцент зробили у Луцькій РДА. На думку Шелепа, це є неправильне трактування закону, адже вибрали лише один суб’єкт виборчого процесу.

«Як на мене це є використання адміністративного ресурсу. Тому що чітко вказується сільським радам, що «бека», а що «добре», зазначає Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Адмінресурс використовували всі і завжди хто був при владі і Ющенко і Тимошенко і Кучма і Янукович! Америку не треба відкривати і здаватись самими розумними! :)
Відповісти
Що ті що інші, кожен шукає свою користь. Ті хто опозицією називаються теж тільки користуються ім'ям Тимошенко
Відповісти
Не варто шукати проблеми там де її немає...
Відповісти
звичайна агітація, але ми ж не телята... потрібно мати свою читку позицію
Відповісти
Краще дійсно переписати хату на кота))
Відповісти
не бачу нічого дивного в тому що чинна влада захищає свої права. помаранчеві свого часу діяли набагато агресивніше і брудніше
Відповісти
От лише не треба нас всіх переконувати, що це нормальна ситуація. Чи платниками податків у Луцькому районі є винятково прихильники ПР?
Відповісти
Останні новини
Сільським радам розіслали вказівку захищати Партію регіонів?
05 вересень, 2012, 13:00