Волинський нардеп закликає збільшити виплати шахтарям-інвалідам. ВІДЕО

Волинський нардеп закликає збільшити виплати шахтарям-інвалідам. ВІДЕО
Народний депутат України Ігор Гузь закликає нормалізувати ситуацію щодо регресних виплат гірникам-інвалідам, які втратили працездатність на виробництві.

Цьому питанню був присвячений черговий брифінг нардепа у Верховній Раді України, в якому також взяв участь представник Всеукраїнської громадської організації "Спілка шахтарів-інвалідів України" Антон Макарук, - повідомляє прес-служба Ігора Гузя.

«Шахтарі, які пішли на пенсію 20-25 років тому отримують у декілька разів менше виплат, аніж їхні колеги, які нещодавно вийшли на пенсію і також ризикували своїм життям», - зазначив народний депутат.

Ігор Гузь нещодавно брав участь у засіданні ГО «Спілки шахтарів-інвалідів міста Нововолинська». Члени спілки просять депутатів Верховної Ради України виправити ситуацію.

«Нещодавно збільшили соціальні виплати в Україні. Однак, у людей, яким здійснили доплату до пенсії, відрахували таку ж суму від регресних виплат. Тобто шахтарі-інваліди фактично нічого не отримали!» - додає нардеп.

До відома, «регресні» – це додаткова доплата до пенсії тим гірникам, які втратили працездатність, чи отримали травму на виробництві.

Антон Макарук , представник «Спілки шахтарів-інвалідів України» переконаний, що такі умови виплат сьогодні є неправомірними щодо колишніх гірників. «Це дискримінація, коли представники такої ж самої професії отримують різну суму виплат», - переконаний він. Антон Макарук зазначив також, що «регресні» зараз нараховуються за рівнем мінімального прожиткового мінімуму ще 2007 року.

Народний депутат переконаний, що «Верховна Рада повинна до 17 липня прийняти ряд законопроектів, щоб нормалізувати ситуацію із нарахуванням цих виплат гірникам, і таким чином допомогти категорії соціально незахищених українців».

«Закликаю усіх парламентарів та представників мінсоцполітики об’єднатися задля вирішення питання із регресними виплатами!» - резюмував народний депутат України Ігор Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор, йди в баню.
Достали уже ці шахтарі їх пільги і вимоги.
Виходить так, що у нас в державі працюють тільки шахтарі. Їх і держава дотує, їм і регрес, їм і пільги і їх дітям при вступі, а потім при навчання. А якщо хтось мулярчи бетонщик, у нього що, легша робота? Чи коли хтось інженер чи водій, то його робота менш потрібна? А якщо хтось швачка чи тракторист, то чого наїх роботу не дають дотацій? Чого їх діти не мають пільг при вступі?
Відповісти
100% підтримую думку рп.в г..ропі,куда ми так премося,скільки шахт?В злиденних країнах довбають вугілля,в країнах що розвиваются,стоять лінії по зборці БМВ.
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп закликає збільшити виплати шахтарям-інвалідам. ВІДЕО
17 червень, 2016, 17:09