Санітарна рубка чи розкрадання лісу: активісти проти лісівників

Санітарна рубка чи розкрадання лісу: активісти проти лісівників
Волинські активісти вже вкорте піднімають тему розкрадання лісу. Цього разу вони звинувачують лісівників. Натомість представники Волинського обласного лісомисливського господарства обурені такими заявами та переконують, що це була санітарна рубка.

Для того, аби розповісти про всі «гріхи» лісової галузі волинські активісти сьогодні скликали прес-конференцію, під час якої розповіли, що в травні виявили місця незаконної рубки дерев.

Мовляв, з 1 квітня по 15 червня цього року, відповідно до Закону «Про тваринний світ» в Україні діє заборона на проведення будь-якого роду вирубок в лісах. Це так званий «режим тиші» для тварин.

Втім, у травні активісти виявили, що на території Рожищенського району було зрізано велику територію лісу. Окрім того, що вирубка була проведена в час, коли це забороняв робити закон, активістів обурила площа вирубаного лісу. Відтак, активісти переконані, що це нахабне викрадення деревини.

З цього приводу кілька громадських організацій сьогодні скликали прес-конференцію, однак як стало відомо перед початком брифінгу, представників ВОУЛМГ кликати не стали. Однак, вони таки прийшли.
Лісівники переконують, що про випадок незаконної вирубки вони нічого не знали і тим більше не давали на це своєї згоди та запевнили, що винні будуть притягнуті до відповідальності. Це, запевняють, була санітарна вирубка лісу.

За цим фактом відкрите провадження і ведеться слідство.

Як зазначив завідувач сектору охорони і захисту лісу Волинського ОУЛМГ Руслан Войцеховський, загальний об’єм незаконних рубок – 266 куб. м, із них у лісопорушників охоронці вилучили 82 куб. м. лісу (31%) незаконно зрубаної деревини.

Руслан Войцеховський наголосив, що лісовій охороні нерідко доводиться звертатися до правоохоронців, коли питання стосуються фактів, що виходять за межі компетенції охорони лісу. Зокрема, за цей час лісоохоронці передали у правоохоронні органи 21 справу для примусового стягнення збитків. У райвідділи поліції – 16 справ на суму збитків 685 тис. грн. та районні прокуратури і суди – 5 справ на суму збитків 58 тис. грн.
За наданими фактами порушено 8 кримінальних справ, незаконно зрубана кубомаса становить 75 куб. м, сума збитків – 477 тисяч гривень.
Три справи із переданих у суди вже розглянуті райвідділами національної поліції. Сума збитків за вказаними фактами – 81 тисяча гривень.
Разом з тим, працівники ВОУЛМГ запрошують всіх бажаючих активістів та громадських активістів на спільний рейд лісами Волині.

«Більшість активістів звинувачують нас в тому, що ми крадемо ліс.

Що ніби вони побачили по пеньку, що дерево здорове, але ж вони навіть і не здогадуються, що є такі шкідники, які вражають дерево з верхівки. У нас ж свою напрацьована база заражених ділянок лісу, тому ми запрошуємо всіх бажаючих на спільний рейд. Ми поїдемо в ту точку, яку оберуть активісти і ми їм покажемо які бувають види шкідників, як від них страждає дерево і як ми проводимо вирубку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є такі шкідники, які вражають дерево одразу і зверху, і знизу, і з боків. Звуться вони лісники. Противні короїди.
Відповісти
Ми не заперечуєм, що є такі шкідники, но ми не заперечує що є й їнші шкідники, які взагалі наносять дуже великий збиток лісовій галузі і да-поки будуть керувати спливші від колісника-регіоналів люди у вигляді форточки чемпіони по кримінальних справах, засудженнях не буде і в державі і в нашій області порядку пане гунчик, який дав погодження цьому "короїду".
Відповісти
Житель Швейцарії хоче контролювати ліс
І бурштин
І звідси ця інформація

Відповісти
иЛіс контролює Форточка, лапін та де-які що наживаються на 72-двох вагонах, що перетинають кордон на Румунію-холдінг. Під виглядом 3-го сорту вивозили 1-й сорт.Во де собака зарита!
Відповісти
Житель Швейцарії хоче контролювати ліс
І бурштин
І звідси ця інформація

Відповісти
дайте моб. номер какого нибудь активиста, которому можно позвонить и оповестить о рубке леса в конкретный момент. очень часто бегая в лесу наблюдаю вырубку леса. в последний раз 09.06 в дачном, даже получилось поговорить с "работниками лесного хозяйства", а тут даже оказывается законом в это время было запрещено рубить...
Відповісти
Найбільші шкідники лісу - це Лісники, є села, де мало не всі родичі лісничого займаються переробкою, палети фурами відправлюять
Відповісти
Найбільшим шкідником лісу є Кватирко!
Відповісти
До відома Сергія: ліс у селі Дачне підпорядковується Волинському військовому ліцею
Відповісти
це окрема тема про зловживання .
Відповісти
а кущі залишають або спалюють
Відповісти
Останні новини
Санітарна рубка чи розкрадання лісу: активісти проти лісівників
17 червень, 2016, 17:31