19 червня на Волині: гортаючи календар

19 червня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначають день народження акторка Волинського академічного музично-драматичного театру, народна артистка України Людмила Приходько (на фото), директор Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк.

Також день народження 19 червня у музеєзнавця, історика, краєзнавця Євгенії Ковальчук.

Вітаємо їх та бажаємо їм здоров’я, довголіття, радості від життя.

Іменинники цього дня – Ростислав та Софія.

Зичимо усім волинянам, які носять ці імена, удачі і успіхів у всіх починаннях.

День святої Трійці, який в народі називають просто Трійця, відзначають на п'ятдесятий день після Великодня, він має ще одну назву — П'ятидесятниця.

Трійця — це день, який символізує сходження Духа Святого до учнів Ісуса Христа. Це відбулося в річницю єврейської П'ятидесятниці, тобто свята на честь прийняття Синайського законодавства. В цей день до апостолів, Божої Матері та іншим віруючим з'явився Святий Дух, освітивши своїм сяйвом душі кожного. Цей Дух прийшов на землю в образі вогняних язиків, показавши шлях апостолам для їхніх проповідей вчення Ісуса.



Третя неділя червня є професійним святом для медичних працівників. Дехто зі скептиків поцікавиться — що це за свято таке і ким його затверджено? Насправді день медичного працівника відзначають достатньо давно — з 1980 року. Правда от міжнародним цей день не назвеш — у різних країнах день медика відзначається в різний час і по-різному. Наприклад, є «Всесвітній день охорони психічного здоров'я». Що ж, таке свято нікому не завадить.



У багатьох країнах світу третя неділя червня вважається Днем батька. Вперше про таке свято заговорили в Сполучених Штатах Америки. У 1909 році під час церковної служби з приводу Дня матері одна жінка — Сонора Смарт — подумала про те, що після передчасної смерті її матері п'ятьох дітей, які були в сім'ї, виховував сам батько.



Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді звертайтесь у наш рекламний відділ: 066 644 83 28.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.