Нова інфляція виникне через подорожчання електрики

Нова інфляція виникне через подорожчання електрики
Через значне подорожчання комунальних послуг рівень інфляції може суттєво збільшитися восени, вважають в Українському інституті економічних досліджень. Передає Знай.

"Порівняно із минулим роком і деякими періодами цього року, зараз доволі стабільна ситуація — як на ринку валюти, так і економічні ситуації. Її не можна назвати позитивною, однак чинників, які призводять до різкого знецінення гривні, немає. Однак через підняття комунальних тарифів ситуація виглядатиме гірше. Підвищені ціни на воду, опалення, електрику сприятимуть підняттю рівня інфляції. Адже комунальні послуги включені у вартості всіх товарів і послуг", - говорить Віталій Кравчук, економіст і старший дослідник.

З вересня електроенергія подорожчає знову, повідомляють у Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Для споживачів, що використовують до 600 кВт/год 1 кВт/год коштуватиме 0,99 грн, для тих, хто використовує більше - 1,56 грн. Підняття тарифів пояснюють політикою уряду, яка покликана зробити ціни на енергію ринково обґрунтованою.

"Немає речей, продуктів чи робочої праці, яка не залежить від вартості електрики. Це підняття буде відображено в усіх цінах. Через це, думаю, інфляція можу сягнути 20 відсотків", - вважає економіст.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко у травні заявив, що інфляція в Україні вище 12% до кінця року не підніметься.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нова інфляція виникне через подорожчання електрики
18 червень, 2016, 00:44