Нафта дешевшає, проте вартість пального незмінна

Нафта дешевшає, проте вартість пального незмінна
Протягом минулого й цього тижня вартість нафти знизилася майже на $3. Зараз сировина марки Brent коштує $48. Таке падіння ціни пов'язують із тим, що США стало закуповувати менше нафти.

Інформують у інформаційному порталі Знай.

"Нафта дешевшає через зменшений попит на неї. Однак навряд чи її ціна повернеться до рівня річної давнини", - говорить порталу Володимир Бутко, аналітик Інститу нафти і газу.

Сировина на світових ринках не подешевшає суттєво, вважає він. Натомість відбуватимуться коливання на $2-3 кожний квартал.

"Але це не призведе до подешевшання пального. Якщо воно й знижуватиметься у ціні, то не набагато. Щодо нашого ринку, то такі коливання позитивно точно не вплинуть на ціну на наших заправках. По-перше, вартість пального в нас прив'язана до долара, тому власники мереж закладають у ціну валютні ризики. По-друге, у нас 80 відсотків пального завозять із-за кордону, а там переглядають його вартість раз у квартал. Тому коливання вартості нафти на це не впливають", - пояснює спеціаліст.

Нагадаємо, зараз вартість бензину А-95 — 20,2-23 грн, залежно від автозаправної мережі. Востаннє вартість пального зростала у середині травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дешева нафта, дорога нафта: одне незмiнно- нам полюбе попа...
Відповісти
Останні новини
Нафта дешевшає, проте вартість пального незмінна
18 червень, 2016, 03:40