Роздуми про кандидатів в нардепи по 23 округу

Роздуми про кандидатів в нардепи по 23 округу
Євген Єремеєв подав документи в ЦВК на реєстрацію кандидатом в народні депутати від округу №23.

А це означає, що на Волині до 17 липня буде трохи «веселіше», - пише Антон Бугайчук для ВАР.

«Виборці, звичайно, не надто виграють, бо найпотужніші кандидати представляють олігархічні групи. Але принаймні буде більша конкуренція, якщо Єремеєва не зареєструють. На цьому кроці вже зупинився кандидат від «Самопомочі» Михайло Імберовський, який не виконав вимогу щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років», - пише в блозі політолог.

Як стало відомо ВолиньPost, щодо Імберовського наразі ще питання до кінця не вирішене.

Брат Ігоря Єремеєва Євген довго був не публічною людиною, а тому нині йому доведеться боротися виключно за рахунок впізнаваного прізвища і матеріальних ресурсів. Та активне використанням матеріальних ресурсів (гроші, продуктові картки, путівки кудись, вікна, двері тощо), ймовірно, практикуватиме не лише його команда.

Кандидатку Ірину Констанкевич вже навіть запрошували поспілкуватися із правоохоронцями через роздавання путівок у «Буковель», яке фактично використали із політичною метою. Як повідомляє громадянська мережа «ОПОРА», «кандидат від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Ірина Констанкевич продовжує проводити зустрічі з батьками обдарованих учнів у школах Камінь-Каширського та Любешівського районів, що супроводжується роздачею путівок у табір «Артек-Буковель».

Під час заходів заступницю керівника благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» представляють як кандидата у депутати у 23-му виборчому окрузі. Відповідні зустрічі кандидат провела у Любешівському НВК та Камінь-Каширській ЗОШ-Ліцеї І-ІІІ ступенів №1».

Відповідно до ч. 14 Ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Але відверто кажучи, значній частині електорату просто байдуже, порушення закону це, чи ні. Бо від путівок «Буковель» «на халяву», стипендій фонду Ігоря Палиці та інших цінних речей люди, як правило, не відмовляються. Навіть ті, хто публічно критикує такі речі, мовляв, « я за колгосп, але не в нашому селі».

Можливо, до кінця кампанії штаб Констанкевич придумає ще якусь форму заохочення інших груп населення, щоб гарантувати собі результат. Ну а щоб виборці не забували, хто їм давав путівки та інші речі, на білбордах кандидатки розмістили емблему фонду «Тільки разом».



Коротко про інших більш-менш активних кандидатів:

Із пафосною та неграмотно написаною програмою балотуватися вирішив Ігор Рицко. Нагадаю, у 2014 році він був технічним кандидатом штабу Констанкевич, який мав би відтягувати голоси в Ігоря Лапіна. І відтягнув близько 5%, хоча цього було в підсумку замало. Нині ж в УКРОПі переконують, що Рицко – не їхній «єнот». У це можна повірити, бо відтягувати голоси він міг би хіба в у кандидата від «Солідарності» Юрія Кулачека, який реально не претендує на перемогу.

Рицко вже встиг похвалитися у соцмережах фото із Надією Савченко. Хто зна, кого захоче підтримати депутатка: соратницю із «Батьківщини» Людмилу Кирду чи побратима з «Айдару» Ігоря Рицка. Та думаю, його опоненти не забудуть нагадати про інший пікантний епізод в житті Рицка: п’яний дебош в центрі Луцька.

Потенційно сильна кандидатка Людмила Кирда поки не надто активно працює. Можливо за місяць щось зміниться. Зокрема в її штабу є потенціал активізувати місцеві осередки, яких в «Батьківщини» найбільше на Волині. Хоча це лише один із факторів. Фінансових ресурсів, щоб тягатися із командами Палиці та Єремеєва у них поки немає.

Олександр Пирожик наразі продовжує активно зустрічатися із виборцями, хоча до цього «попався» на порушенні, коли розповсюджував агітацію, не проплачену із виборчого фонду. Пирожик – загалом більш-менш зрозумілий кандидат для сільських жителів Полісся, однак, на жаль, гроші для них не менш «зрозумілі».

Кандидат від Радикальної партії Сергій Була виступив із «радикальним» гаслом «Винесемо олігархів і владу на вилах». Хоча депутат міської ради Сергій Була (який, до речі, у «провладній» групі Романюка) – це теж в якійсь мірі представник влади. Ну а про те, як головний «радикал» Олег Ляшко спілкується із олігархами, я вже навіть не писатиму.

Антон БУГАЙЧУК для ВАР

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да політог тут знайшовся Антон Бугайчук. Невже Ви Луцькі думаєте, що там в тому окрузі одне бидло сидить. Там люди вже знайшли свого кандидата. Пів Камінь-Каширського району та пів Маневицького району буде голосувати за Балицьку, має велику родину і підтримку місцевих.
Відповісти
Дивно, що в цій статті не вказали місцевого та свого кандидатаБалицьку, а розказали про прізвище які в цьому окрузі не відомі. Сердце відчуває, що щось саме по тій Балицькій закрутиться. Дивно, але на сайті ЦВК прізвище ЄРЕМЕЄВА не фігурує.
Відповісти
Іхто така та Балицька??? Грошей в її не має тих що в Констанкевич. А тут все вирішуватимуть гроші. Дєвочка останавитесь. Не в тій реальності вона живе. Якби все було справедливо, можливо, і пройшла б.
Відповісти
Балицька - це нуль помножений на нуль.
Відповісти
Результат виборів покаже, а не ти. Якби поменше було таких продажних як ти. Балицька тримайся ти своя на своїй землі, перемога за тобою а не за чужими.
Відповісти
Балицька, а ти нервуєш. Тому воно навіть не нуль помножений на нуль, а багато нулів.
Відповісти
Що саме ЗМІ і рабатают на етіх олігархів. Самі роблять рейтинги.
Відповісти
І скількт можна продаватися Єремеєвим, Іваховим та Палицям??? Люди одумайтеся Вашим дітям жити там. Подумайте за майбутнє. Чи вже там такі тупі поліщукі чи пропиті вже. Алкоголь друга війна по винищенню українців. Саме ті вищезазначені і Вас знищують морально і маткеріально, а Ви як шльондри продаєтеся.
Відповісти
І хто такий євнег без Ігоря, чим відомий. Поміняйте фото на іншого кандидата.
Відповісти
Вистачить тих Єремеєвих і Палиць і Констанкевичів і тому подібне
Відповісти
Балицькій і справді вже давно пора в політику. А то на роботі у всіх питаннях наводить порядки і їй завжди все-все треба. Дуже цікаво, що незалежно від обставин ніколи не тримається свого місця на роботі. Багато свободи в цій людині. Голосуйте, вона зможе змінити життя в окрузі.
Відповісти
Правильно надає Констанкевич допомогу на ремонт шкіл, що виграти вибори. Висновок, благодійні фонди для того щоб фінансувати виборчу компанію. Плюватися хочеться
Відповісти
Плюватися хочеться на теперішню владу. Подивіться, які бідні люди в тих селах, яка бідота там живе. Констанкевич хоч трохи покаже їм цивілізації. Подивилися б як там все забито, страх
Відповісти
Тож УКРОП в обласній раді. Де порядки їхні заслуги, ну хіба перед виборами. Всіх нафік з поля, треба нові люди в політиці.
Відповісти
в Україні є ОКРІП та КРІП а що таке укроп?
кажуть Констанкевич філолог
га?
Відповісти
То голосуй і агітуй за Балицьку, там вся її родина в тому АТО і до того ж своя. Переконуй не голосувати за те бичьо
Відповісти
ПІДТРИМАЙ СВОГО І НЕ ПРОДАЖНОГО КАНДИДАТА, ЯКА НЕ ЗАМІШАНА В ГРЯЗНІЙ ПОЛІТИЦІ-ЛЮБОВ БАЛИЦЬКА НАШ КАНДИДАТ №1.
Відповісти
Заїзджих гастролерів нафік з поля. Пішли звідси су-и. Свої нехай змагаються, своїх трьох і всі жінки. Регіонал теж нафік з поля.
Відповісти
Балицька можливо і не технічний кандидат, але результат %3
Відповісти
люди просто непродавайтесь за подачки олигархів
Відповісти
Люди голосуйте за Балицьку-людина людиною
Відповісти
не розумію як ви не знаючи людину можете судити що він олігарх і значить хреновий повірте я впевнений що він зробив для людей більше як ваші кандидати разом взяті
Відповісти
Не сміши, людям треба свобода та впевненість в завтрашньому дні. Олігархи цю свободу вкрали в нас.Згадав як він себе повів з журналістами.
Відповісти
кандидати з грошима хоть приходять і щось роблять а інші приходять їм дають пару тисяч доларів і сидять спокійненько і соплять в чиюсь дудку такщо смішеш ти
Відповісти
Не попре Балицька проти олігархів, не дадуть. Вона своя добра була би депутатка, не зрадить же ту землю де народилась
Відповісти
знову купляють голоси не людей а баранів , продаються за гречку, за вікно у школі за поїздку в Буковель,...а потім виходять на майдан..., і зустрічають дітей і чоловіків у гробах вибирайте головою а не емоціями !!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Сердце відчуває, що Балицька пройде. Толкова людина-рідкість в нашому суспільстві.
Відповісти
Останні новини
Роздуми про кандидатів в нардепи по 23 округу
18 червень, 2016, 16:30