Страви, які варто приготувати для святкового обіду на Трійцю

Страви, які варто приготувати для святкового обіду на Трійцю
19 червня православні та греко-католики зустрічають День Святої Трійці. Він є одним з найбільших духовних свят і відзначається на 50-й день після Великодня. Як і до будь-якого свята, так і в цей день господині готують різні частування, інформує портал Знай.

На Трійцю прийнято їсти салати з капусти, зелені, яйця, м'ясо, рибу, млинці. З такої нагоди пропонуємо вам ознайомитися з 4 рецептами, які відмінно підійдуть до святкового столу на День Святої Трійці.

1. Салат з листя кульбаби

Виявляється, саме це блюдо здавна вважалося обов'язковим на "зелені свята". Для приготування салату вам знадобиться: 1 зубок часнику, 2 столові ложки бальзамічного або винного оцту, 1 столова ложка гірчиці (діжонської), 3 столові ложки рослинної олії, сіль за смаком, 500 грам листя з кульбаби, 1 цибулина (червона, солодка), 2 яйця, мелений духмяний перець за смаком.

Яйця зварити в круту, остудити, очистити від шкаралупи і перерізати на чотири частини. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Часник подрібнити. У мисці змішати часник, оцет, гірчицю і масло. Збити соус виделкою, а потім приправити сіллю за смаком. Прогріти заправку, яка вийшла, в сотейнику на низькому вогні 2 хвилини, помішуючи і не доводячи до кипіння.

Листя кульбаби помити, висушити і скласти в салатник, додати нарізану цибулю. Потім полити заправкою салат, приправити перцем і перемішати. Викласти на листя четвертинки яєць і подати до столу. За бажанням, в салат можна додати кілька скибочок сирокопченого бекону підрум'яненого під грилем або в сковороді.

2. Короп тушкований у пиві

Для цієї страви вам знадобиться: 1 короп (близько 800 грам), 2 цибулини, 2 моркви, 4 столові ложки рослинної олії, 2 кореня петрушки, 1 чайна ложка меду, 175 грам світлого пива, сіль, перець.

Для початку, коропа помити, почистити від луски, видалити зябра, випатрати. Укласти в форму. Спасерувати на маслі нарізані соломкою цибулю, моркву, корінь петрушки. Посолити. Потім нафарширувати коропа частиною овочів. Посолити, поперчити. Мед розвести в 1 столовій ложці теплої води, полити коропа. Налити в форму пиво (не поливаючи рибу). Викласти овочі, що залишилися. Поставити в духовку і тушкувати 25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі до столу прикрасити зеленню.

3. Пиріг "Троїцький"

Для пирога вам знадобиться: 3,5 склянки борошна, 1,5 склянки води, 20 грам дріжджів, 2 столові ложки рослинної олії, 1 столова ложка обсмаженої цибулі, 1 столова ложка борошна, 200 грам варених грибів, зелень, перець, сіль за смаком .

Дріжджі розмішати в теплій воді і дати їм підійти. Змішати з борошном і водою. Коли тісто підійде, додати рослинне масло і вимісити. Потім розкачати тісто в корж і покласти в форму, попередньо змащену маслом.

Нарізати гриби, додати цибулю, борошно, рубану зелень, сіль і перець. Додати води і прокип'ятити до загусання. Остигнула начинку покласти в середину форми з тестом, защипати краї, залишивши середину відкритою. Поставити пиріг в тепле місце. Коли підніметься, поставити в розігріту до 200 градусів духовку до зарум'янювання.

4. Помідори, фаршировані сиром

Для страви вам знадобиться: 500 грам помідорів, 150 грам сиру, 1 зубчик часнику, 2-3 пір'їнки зеленої цибулі, 1 чайна ложка оливкової олії, сіль і чорний перець за смаком.

Помідори потрібно вибирати тверді на дотик, з щільними "стінками", а сир - сухий і зернистий.

З вимитих помідорів робите "чашечки" - зрізавши верхівки, і чайною ложкою виймаєте м'якоть. Сир змішуєте з подрібненою зеленою цибулею і пропущеним через прес часником, а також з сіллю і перцем. Начинкою заповнюєте помідорні заготовки, злегка утрамбовуючи її ложкою. Зверху прикриваєте помідори відрізаними "верхівками" і змащуєте оливковою олією. Деко застилаєте листом пергаменту і відправляєте помідори запікатися в духовку на 20-30 хвилин при 170 градусах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Страви, які варто приготувати для святкового обіду на Трійцю
18 червень, 2016, 23:50