Ковельські веслувальники вибороли у Дніпрі цілий комплект нагород. ФОТО

Ковельські веслувальники вибороли у Дніпрі цілий комплект нагород. ФОТО
В Дніпрі фінішував чемпіонат України серед юніорів 1998-1999 рр. н. та молоді до 23 років, який проходив 14-17 червня і став відбірковим для участі в чемпіонатах Європи та світу в цих вікових категоріях. Всього в змаганнях виступили 399 спортсменів зі всіх куточків України.

Повідомляє Ковельська міська федерація каное.

5 спортсменів з Ковеля вибороли право захищати честь нашої держави на чемпіонаті світу (Білорусія, Мінськ) та на чемпіонаті Європи (Болгарія, Пловдив) у склад збірної команди України, а це Юрій Вандюк, Андрій Рибачок, Назар Остапчук, Антон Кисіль та Богдан Чабан.

Загалом на чемпіонаті вихованці ковельського веслування здобули – 10 золотих нагород, 7 – срібних та 4 бронзові.

У змаганнях каное-четвірок в категорії молодь до 23 років на дистанції 1000 метрів беззаперечну перемогу отримав екіпаж у складі трьох ковельських спортсменів Юрія Вандюка - Андрія Рибачка - Віктора Свиридюка та Южненського Ельнура Ахадова з результатом 3.21.20.

Юний ковельчанин Сергій Семенюк в складі збірної каное-четвірки став бронзовим призером чемпіонату.

Серед юніорів на дистанції 1000 м. у каное-четвірці Яцюк Микола-Семенюк Павло-Гушинець Олександр та Савчин (Ів.-Франківськ) поступилися лише переможцям, таким чином ставши срібними призерами чемпіонату.

На дистанціях 1000 м. та 500 м. серед молоді до 23 років в каное-одиночці лідером гонок став наш досвідчений Юрій Вандюк, а Віктор Свиридюк, вихованець тренера В.Троцюка, на 1000 м. прийшов на фініш третім.

В каное-двійці дует Юрій Вандюк-Андрій Рибачок показали найкращий результат – І місце чемпіонату, а Сергій Семенюк в екіпажі з Володимиром Бородульком (Львів) став ІV серед своїх суперників.

Серед юніорів в каное-двійці на 1000-вій дистанції – Кисіль Антон з Дмитром Кряжем вибороли золото чемпіонату. Зразу за ними фінішував дует Остапчук Назар-Козлов Богдан (Хмельницька) - ІІ місце, також хлопці показали кращий результат на дистанції 200 м. - І місце та 500 м. - І місце.

Богдан Чабан
з Бориславом Бизу тричі піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, за результатом заїздів на дистанціях 200 та 500 метрів в каное-двійці та в складі збірної каное-четвірки на дистанції 500 м.

До слова, 24-26 червня ц.р. Юрій Вандюк та Андрій Рибачок (С-2) їдуть захищати честь Волині та України на чемпіонат Європи серед дорослих, який відбудеться в Москві.

Побажаємо, як і досвідченим веслувальникам, так і тим хто тільки робить перші кроки у спорті, здоров’я та успіху! Та маємо надію, що ще не раз замайорить синь-жовте знамено на чемпіонатах Європи та Світу завдяки нашим ковельським веслувальникам!

Гідний виступ спортсменів – це результат багаторічної праці тренерів.

Щира подяка заслуженим тренерам України Василю Прохоруку та Федору Семенюку та тренерам-викладачам Володимиру Троцюку, Ларисі Гурській і Світлані Проніній за підготовку спортсменів.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські веслувальники вибороли у Дніпрі цілий комплект нагород. ФОТО
19 червень, 2016, 09:16