На Криті розпочався Всеправославний Собор

На Криті розпочався Всеправославний Собор
На Криті почав роботу історичний Всеправославний собор.

Про це інформує ZIK.

Собор відкрився богослужінням в соборі святого Міни в Іракліоні, яке провів Вселенський Патріарх Варфоломій, це перша зустріч патріархів за 1300 років, але в ній відмовилися брати участь представники Руської православної церкви та ще декількох церков: Грузії, Сербії, Болгарії та сирійського Антіохійського патріархату.

Нагадаємо, напередодні Рада підтримала звернення до Варфоломія з проханням надати Українській православній церкві автокефалію і самостійність від РПЦ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДУЖЕ ПРИКРО ЗА ГРУЗИНСЬКУ ЦЕРКВУ НА ЧОЛІ З ПАТРІАРХОМ ІЛЛЕЮ ІІ, ТАКИ ЛЯГЛИ ПІД РОСІЮ...ДВОЛИКО ЯКОСЬ...
Відповісти
Ганьба грузинам і болгарам лягли під Орду Батия безбожника
Відповісти
Тобто на Соборі відсутні представники православних церков, які об'єднують більшу половину всіх православних у світі! Рішення Собору , відповідно, не висловлюватимуть думку більшості православного світу, а отже є нікчемними! Просто батюшки зібралися у вузькому колі поговорити про футбол)))))) :!
Відповісти
Як вже було зазначено і не один раз, українське питання на Соборі розглядатись не буде!!!
Відповісти
дорогі мої українці.Миру нам, мудрості і милосердя , будьмо співчутливими один до одного .Не путайте релігію і віру... Релігія- це політика. Прикро, але так є, що багато війн через релігію ... Перерозподіл посад і грошей в релігійних громадах йде ...Пани свараться, а в мужиків лоби тріщать... Я розумію так: -Храми побудовані за кошти українського народу і в Україні -це храми Українців... А Храми побудовані групою росіян за їхні ж зібрані кошти і пожертви -це Храми їхні і т.д.(за пожертви поляків, які проживають в Україні - їхні костели....) А вірити потрібно в Бога. Хоч одна людина може мені сказати чи написати де в Святому Письмі написано про патріархати, канонічність... мене і вас за вчинки будуть питати на Страшному Суді... Але я українка і їм український хліб і живу в Україні і маю Богом дану нам українську мову і молюся на українській мові. Любіть Україну і її людей !!! (Українці, а ми самі себе любимо і поважаємо ?!) Ісус Христос сказав : - Де двоє чи троє в молитві зійдуться , там я посеред Вас.
Відповісти
Останні новини
На Криті розпочався Всеправославний Собор
19 червень, 2016, 23:20