На засіданні ПАРЄ Савченко закликала підтримати Україну

На засіданні ПАРЄ Савченко закликала підтримати Україну
Член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Надія Савченко, яка нещодавно була звільнена з російського полону, під час виступу на засіданні ПАРЄ закликала підтримати Україну.

Як передає власний кореспондент УНІАН, з відповідною заявою Савченко виступила сьогодні у Страсбурзі на пленарному засіданні ПАРЄ, в якому вона вперше бере участь після свого звільнення.

"Зараз Україна стоїть на передовому рубежі вогню. Ми платимо за спокій Європи і за мир своєї країни своєю кров'ю і життями своїх людей. Я прошу вас підтримати нас своєю твердою послідовною та чіткою позицією. Тільки разом ми переможемо", - заявила вона.

"Росія хотіла, щоб я була тут через 22 роки, але ви хотіли бачити мене раніше і зробили для цього все, і я рада бути серед вас. Я дуже бажаю миру Україні і спокою всій Європі. Я готова для цього конструктивно працювати і сподіваюся бути корисною цій Асамблеї, і Україна буде корисною Європі", - запевнила Савченко.

Говорячи про своє звільнення, депутат звернулася до колег з проханням "зрозуміти, що, милуючи, як було тут сказано, мене і всіх українців, Путін не робив крок назустріч, а показував свою зверхність".

"Я була викраденою людиною - це порушення прав людини, і за це потрібно відповідати в Європейському суді. Так само були викрадені всі українці, які зараз знаходяться в Росії, продовжується викрадення кримських татар з Криму", - наголосила вона.

Савченко також назвала дії Росії, яка у відповідності до Будапештського меморандуму "обіцяла і гарантувала" Україні безпеку, "ударом в спину".

"Не може бути повернута (російська) делегація, яка не поважає права людини, не поважає імунітет делегата, як це зробила Росія зі мною.

Я теж дуже хочу примирення і буду працювати в цьому напрямку, але я хочу, щоб ви всі зрозуміли, що перемогти можна тільки тоді, коли одна людина заради ідеї готова померти, а решта готові підтримати її і не дати їй на цьому фронті загинути", - підкреслила український депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудо ти Надька українське.
Відповісти
Чудо ти Остап
Відповісти
борциця хоче загинути, а її не дають!
Відповісти
Поборіть корупцію, хитро вимаханих депутатів пересадіть, припиніть розкрадати транши і по цеглині розсовувати державу і тоді європа прийме нас, ще одна клянчиня появилась
Відповісти
Хватить їздити просити і терпіти пора самим в свому домі щось робити
Відповісти
Останні новини
На засіданні ПАРЄ Савченко закликала підтримати Україну
20 червень, 2016, 16:21