Літо 2016: як захиститись від спеки

Літо 2016: як захиститись від спеки
Спеку, яку нам принесло сьогоднішнє літо, не завжди і не всім легко пережити. Корисно знати деякі прийоми, які зможуть полегшити стан в літню духоту, пише Знай.

1. Дієвий і простий спосіб охолодити температуру тіла, розпаленого літньою спекою - охолодити руки і ноги. Для цього достатньо відкрити кран і потримати під прохолодною водою руки до ліктя секунд 20. Якщо води під рукою немає, можна потримати в руках щось з холодильника. Якщо є така можливість, можна набрати холодної води в таз і опустити туди ноги.

2. Прохолодна волога тканина, накладена на шию, теж може охолодити. Щоправда, вона досить швидко нагрівається, тому її можна знов опустити в холодну воду, приклавши після цього повторно до шиї.

3. Приймати надто холодний душ лікарі не радять, оскільки можна застудитися і викликати відчуття, що шкіра горить. Температура води в душі повинна бути приблизно такою ж, як і у самого тіла.

4. Цікавим способом освіжитися можна назвати м'ятний відвар. Заваріть листя м'яти, охолодіть відвар та перелийте його в розпилювач і прохолодним кропіть обличчя і тіло.

5. Правильно підбирайте літній одяг, адже не всяка тканина здатна полегшити пережити спеку. Найкраще вибирайте одяг із шовку, який подарує прохолоду навіть в сильну спеку. Підійде також льон і бавовна – вони трохи полегшать перебування в задусі.

6. В спекотну пору вікна в приміщенні варто відкривати лише тоді, коли на вулиці прохолодно. А от в найспекотніші години можна лише трохи відкривати кватирку, щоб була циркуляція повітря.

7. Допоможуть також штори з фольги або жалюзі сріблястого відтінку.

8. Наніч всі прилади, якими ви не користуєтеся, треба відключати, оскільки навіть в сплячому режимі вони все одно "їдять" трохи електрики і нагрівають приміщення.

9. В спекотну пору краще спати на підлозі, оскільки холодне повітря опускається до низу, а тепле - піднімається до стелі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спекою треба насолоджуватись бо знашими тарифами скоро будем замерзати і буде актуальніше як не окачаніти в дома
Відповісти
Останні новини
Літо 2016: як захиститись від спеки
21 червень, 2016, 08:30