Волинській опозиції поставили двійку, а Пустовіт не згоден

Волинській опозиції поставили двійку, а Пустовіт не згоден
Громадські та політичні експерти оцінили діяльність волинської опозиції в 2011 році «на двійку», з чим представники опозиції не погодилися.

Згідно з результатами опитування 20-ти експертів в галузі політики, журналістики, громадського середовища, діяльності органів влади, яке провів Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу, більшість експертів вважає роботу волинської опозиції в 2011 році «незадовільною».

Експерт Михайло Наход зазначив: такий результат можна пояснити тим, що депутати обласної і міської рад від опозиційних сил не були консолідованими, змінювали партії і фракції тощо. Негативну оцінку дій депутатів-опозиціонерів міської ради викликало й те, що вони пішли працювати в органи влади чи очолювати комунальні підприємства.

«Щодо опозиційних політиків, то їхня публічна діяльність досить активна. Особливо в обласній раді: Ігор Гузь, Анатолій Вітів, Анатолій Грицюк, Сергій Слабенко… Вони займають активну позицію, хоча часто свої дії не узгоджують і їхній вплив на прийняття рішень мінімальний», - зазначив Михайло Наход.
Разом з тим, експерти назвали депутатів Анатолія Грицюка, Григорія Пустовіта та Богдана Шибу найбільшими політиками-невдахами у 2011 році.
А от найвдалішим назвали регіонала Бориса Клімчука, Володимира Войтовича, луцького міського голову Миколу Романюка та бютівця Андрія Осіпова.
Звання «політиків-несподіванок» дісталося депутатам Луцької міської ради Андрію Осіпову, Олені Голєвій, нардепу Ігорю Палиці і депутату облради Ігорю Гузю.
Натомість секретар Луцької міської ради, тимошенківець Григорій Пустовіт не погодився, що експерти об’єктивно дали оцінки політикам. «Назвати успішною Партію регіонів – я би не ризикнув сказати у будь-якому стані. Назвати при свій повазі до голови обласної ради Володимира Войтовича…. Можливо, експерти знають якісь таємниці діяльності Войтовича, але обласною радою управляє Борис Клімчук. Не бачу я особливої ролі пана Войтовича», - сказав Пустовіт.
Млявість політичної партії «Батьківщина» Пустовіт пояснив тим, що «уся країна знаходиться в розпачі через ту політику яка проводиться». Крім того він зазначив, що більшість дій велося у цьому році в Києві і саме там виявлялася політична позиція активістів.
«Народний депутат Палиця, який в 2011 році успішно голосував за угоди по Чорноморському флоту, який успішно голосував за обмеження пільг чорнобильцям і так далі, успішний депутат Палиця, який голосував за обмеження малому і середньому бізнесу і ми йому даємо 10% як політику-несподіванці в позитивному сенсі?», - зазначав Пустовіт.
«Ми не знімаємо з себе вину. Вихід з фракції – це не результат непорядності депутата, а результат тиску на депутатів. І те, що вони виявилися слабуватими», - додав Пустовіт
Депутат і екс-мер Луцька Богдан Шиба натомість заперечив Пустовіту. «Коли хворий, почувши діагноз каже, що лікар якийсь не такий – то це свідчить, що хвороба зайшла дуже далеко», - прокоментував Шиба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинській опозиції поставили двійку, а Пустовіт не згоден
29 грудень, 2011, 18:43