Українець намагався «прорватися» через митний пост «Устилуг». ФОТО

Українець намагався «прорватися» через митний пост «Устилуг». ФОТО
Учора співробітники Держприкордонслужби спільно з іншими взаємодіючими органами запобігли спробі ввезення нашим співвітчизником товарів без прикордонно-митного оформлення та спробі виїхати з пункту пропуску в Україну без дозволу контролюючих органів.

У пункт пропуску «Устилуг» на виїзд з України прибув мікроавтобус «Мерседес» української реєстрації, - Держприкордонна служба України.

Після проходження всіх видів контролю він проїхав у напрямку польського пункту пропуску. Виїхавши на міст, водій здійснив самостійний розворот та змінив напрям руху.

А коли повернувся на лінію контролю, здійснив спробу виїхати з пункту пропуску в Україну без дозволу контролюючих органів. Однак у результаті злагоджених дій прикордонного наряду транспортний засіб було зупинено та повернуто в зону митного контролю. З метою недопущення пересування в пункті пропуску авто було заблоковано.

За наявною попередньою інформацією у цей автомобіль під час здійснення ним розвороту на території Польщі можливо був перекинутий товар. Однак громадянин України категорично відмовився від огляду транспортного засобу та закрився в машині. Про дану ситуацію правоохоронці негайно проінформували співробітників Володимир-Волинського відділу поліції Волинській області. Після повторної роз’яснювальної розмови співробітників Держприкордонслужби, СБУ та фіскальної служби водію даного мікроавтобусу в супроводі військових все ж довелося прослідувати для проведення перевірки.









Як результат, під час огляду іномарки спільна оглядова група виявила коробки з товаром. Серед вантажу було 500 лампочок, майже 100 пристроїв (сонячні батареї) для заряджання мобільного телефону та 300 штук пляшечок рідина для зняття лаку тощо. Товар вилучено та оцінено майже у 14 тисяч гривень.

Водія притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.202 (Порушення прикордонного режиму, режиму в пункті пропуску) та накладено адміністративне стягнення. Крім того його оформлено за ст.185-10 (Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ківерцях побили чоловіка
21 червень, 2016, 18:33
Українець намагався «прорватися» через митний пост «Устилуг». ФОТО
21 червень, 2016, 18:16