ЄВРО-2016. Україна завершує турнір поразкою

ЄВРО-2016. Україна завершує турнір поразкою
Пропустивши у другому таймі гол від Якуба Блащиковські, гравці нашої збірної так і не зуміли відповісти на нього своїм забитим м'ячем.

Команда Михайла Фоменка так і не використала шанс реабілітуватись за дві поразки у перших турах, які залишили "синьо-жовтих" за бортом турніру. Не допомогли команді навіть велике бажання гучно гримнути дверима наостанок у матчі проти збірної, якій ми не програвали останні п'ять ігор.

Головний тренер нашої команди у порівнянні з матчем проти Північної Ірландії зробив п'ять замін: повернув у напад Романа Зозулю, випустив таких бажаних Ротаня, Зінченка та Бутка, а також замінив Ярослава Ракицького на Олександра Кучера у центрі оборони. Можливо, ці зміни, а , можливо, якісь інші фактори дозволили нам зіграти доволі непоганий перший тайм. Звичайно, поляки мали свої шанси, і відкривати рахунок повинна була саме "Кадра" - однак Роберт Левандовскі простріл партнера замкнув ударом вище воріт.

А от у середині тайму найбільш реальний шанс біля воріт суперника не використав Андрій Ярмоленко - надто затягнувши своє "рандеву" з Лукашем Фабіанскі, він так і не зумів переграти голкіпера польської команди.

Біда прийшла у другому таймі - звісно ж, після стандарту суперників. Захист збірної України, як полюбляє казати молодь, "провтикав" у штрафному майданчику Якуба Блащиковскі, який вийшов на заміну, а вже вінгер "Фіорентини" майстерно розібрався з Ротанем та розстріляв рамку П'ятова - 0:1.

Після цього було якесь відчуття, що ми вже не заб'ємо, хоча треба сказати, що сьогодні наші атакувальні потуги не виглядали так бідно, як у попередньому поєдинку. Хоча і конкретних стовідсоткових можливостей для взяття воріт наші гравці так і не створили. Ну і стабільністю не "виблиснули" - другий гол від поляків не отримали.

Нуль очок, нуль перемог, нуль забитих м'ячів на турнірі - щось підказує, що саме нашу збірну можна називати найгіршою на цьому святі футболу. А про логічне завершення "лебединої пісні" Михайла Фоменка, гру наших "зірок" та про те саме "що далі" поговоримо уже завтра. Без зайвих емоцій.

Україна - Польща 0:1 (Блащиковські, 56)

Склади команд

Україна: П'ятов - Федецький, Кучер, Хачеріді, Бутко - Ротань, Степаненко - Ярмоленко, Зінченко (Коваленко, 73), Коноплянка - Зозуля (Тимощук, 90).

Польща: Фабіанскі - Ціонек, Паздан, Глік, Єнджейчик - Йодловек, Крихов'як, Капустка (Гросіцкі, 71), Зелінскі (Блащиковські, 46) - Левандовскі, Мілік (Старжинскі, 90).

Попередження: Ротань, Кучер - Капустка.

У паралельному матчі збірна Німеччини завдяки голу Маріо Гомеса здобула мінімальну перемогу над командою Північної Ірландії. Тож, поляки у 1/8 фіналу Євро зустрінуться зі збірною Швейцарії, а суперник німців та доля команди Майкла О'Ніла будуть вирішуватись у подальших євробаталіях.

Північна Ірландія - Німеччина 0:1 (Гомес, 30)

Склади команд

Північна Ірландія: Макговерн - Джонні Еванс, Кеткарт, Маколі, Х'юз - Даллас, Норвуд, Девіс, Коррі Еванс (Макгінн, 84), Уорд (Мадженніс, 70) - Вашингтон (Лафферті, 59).

Німеччина:
Нойєр - Ектор, Хуммельс, Боатенг (Хеведес, 76), Кімміх - Кроос, Хедіра (Швайнаштайгер, 69) - Гьотце (Шюррле, 55), Мюллер, Озіл - Гомес.


Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зїздили в якості спаринг партнерів для розігріву Футбольних команд
Відповісти
Це точно. І головне, що таких на турнірі більше немає...
Відповісти
Без знання мови країни,за яку маєш честь грати-допуску туди не повинно бути.Советский і постсоветський період закінчився,суркісята свою "роботу" зробили.Все потрібно починати з зовсім іншими підходами,в чому є великий сумнів...Занепад повний,як і в раші.
Відповісти
Всіх призвати до лав ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАІНИ
Відповісти
Фоменко на останніх хвилинах випустив старого пенсіонера Тимощука, ще б сам вдівби форму та побігав.
Відповісти
Опозорилися, краще не їхали на Євро.
Відповісти
Кривоногі каліки.
Відповісти
Останні новини
ЄВРО-2016. Україна завершує турнір поразкою
21 червень, 2016, 22:30