В Україні з'явилось нове видання про географію та людей

В Україні з'явилось нове видання про географію та людей
Журналісти проекту Ukraїner взяли за ціль відкрити маловідомі місця України.

«Ми маємо на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати те, ким ми є. Разом з вами ми вирушаємо в експедицію історичними регіонами України, щоб відкрити маловідомі місця, зустріти унікальних людей і розповісти про це», - зазначили на сайті «Ukraїner».

Перша подорож-експедиція триватиме 1,5 року і охопить 14 етнічних українських земель: Слобожанщину, Поділля, Волинь, Таврію та інші.

Автори проекту розпочнуть роботу із Закарпаття.

«Ukraїner розповідатиме пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та їжу. За результатами експедиції ми плануємо створити сучасні путівники Україною кількома мовами. Що для цього потрібно? Перш за все — ваш читацький інтерес і довіра», - зазначено у Facebook.

Ініціативу започаткував Богдан Логвиненко — автор проекту, фотограф Тарас Ковальчук, відео-оператор Дмитро Охріменко та фуд-блоґер Траян Мустяце.

«Молодці! Проте жаль, що ви акцентуєте всю увагу на культурі й людях, я впевнений, що природа була би не менш цікава, якщо не більше. Ну і проблема туризму України не стільки в нестачі інформації, скільки в жахливій інфраструктурі і неприязні всієї туристичної системи навіть до самих українців, що вже казати про іноземців», - коментує ініціативу Іван Кучеренко, аспірант Інституту молекулярної біології і генетики НАН України.

Один з авторів проекту Дмитро Охріменко у Facebook зазначає: «Нарешті ми запускаємо наш новий проект, щоб показати наскільки красива наша країна і які цікаві люди в ній є. Приєднуйтесь, щоб стежити за всіма новинами - ми скоро виїжджаємо в першу поїздку!».

«Зараз вперше за багато років роботи відчуваю, що буду дотична до дечого дуже особливого. Ми розповідатимемо цікаві історії про унікальні місця, людей, їжу і культуру і через них спробуємо відкрити Україну новою, несподівано цікавою! Буде захоплююче!», - ділиться планами мандрівниця Лілія Федорович.

Автори проекту зазначили, що проведуть у дорозі 18 місяців та відвідають 220 населених пункти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні з'явилось нове видання про географію та людей
22 червень, 2016, 03:00