На Волині зібрали перший урожай меду. ФОТО

На Волині зібрали перший урожай меду. ФОТО
Днями у держлісгоспі закінчили першу викачку меду.

Зібрали 240 кілограмів солодкого і корисного продукту. Лісовим пасікам підприємства – понад 50 років, - повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Власне, влаштовувалися вони після кількох років започаткування лісгоспу, у період розгортання його діяльності.

Бджоляників є три: два – у лісових масивах Замлинського лісництва, один – найвіддаленіший, у Мосирському. Всього – сто бджолосімей. Такі собі солодкі острівці із невтомними, проте примхливими і пекучими жителями-трудівницями.







Серед розкошування лісової природи, тиші, недосяжності панує приємна аура блаженства. Бджоли літають біля своїх домівок, навколо розносяться пахощі меду та воску. Проте гостям треба бути пильними, бо як тільки запримітить котрась із господинь щось не те, скуштуєш її жала. Порядкують біля божих комах два місцеві досвідчені пасічники – Микола Лобко та Сергій Бородчук.







Микола Миколайович, зокрема, працює бджолярем у лісгоспі близько двадцяти років. Розповідає: «Першого меду порівняно із тим, скільки можна зібрати, виявилося нині не дуже багато, – зауважує пасічник. – На це вплинула непогідна весна і холодні ночі. Відтак, квіти удень довго прогрівалися на сонці і слабо виділявся нектар. Але чекатимемо з надією на другий збір. Уже починає цвісти липа, буркун, тож, якщо буде сприяти погода, то зрілий мед збиратимемо уже в кінці липня.

Цінність лісового меду величезна. От, наприклад, польовий сьогодні підпадає під сумнів, адже поля обробляють хімікатами. У лісі ж – рослини чисті. До того ж, тут величезна насиченість різнотрав’я, а у полі більш одноквітний, наприклад, – лише гречаний. Перевага пасік у лісі також і у наявності падевого меду – з ялини, сосни».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нашо хвалитись 100 сімей зібрали 240кг меду а скільки вкрали коли з 30 сімей зібрав 145кг
Відповісти
Останні новини
На Волині зібрали перший урожай меду. ФОТО
22 червень, 2016, 17:49
ЄВРО-2016. В очікуванні змін
22 червень, 2016, 17:31