ЛПЕ хоче взяти кредит-овердрафт. Не всі депутати в захваті від ідеї

ЛПЕ хоче взяти кредит-овердрафт. Не всі депутати в захваті від ідеї
Луцьке підприємство електротранспорту хоче відкрити кредит-ліміт в банку на майже мільйон гривень.

Це питання сьогодні обговорювали під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Хоча ситуація на ЛПЕ в порівнянні з минулими роками суттєво покращилася (погасили усі борги із заробітної плати, повністю «закрили» лізинг, зменшили борги) грошей в підприємства все-рівно не вистачає.

«У нас постійно виникають ситуації, коли вкрай необхідно заплатити за електроенергію, без якої підприємство працювати не може. Тому нам необхідно мати джерело звідки можна відразу розрахуватися за електрику», - пояснила причини кредитування головний бухгалтер ЛПЕ Лариса Каткова.

«Місячний бюджет підприємства – 3 млн. 800 тисяч гривень. З яких – 2 млн. 600 тисяч – зарплата. Вони заробляють мільйон 200 тисяч – мільйон 400 в місяць. Решту дотує міська рада», - додав заступник міського голови Сергій Григоренко.

ЛПЕ хоче кредит-овердрафт у розмірі 998 тисяч 500 грн. на 12 місяців. Відсоткова ставка - 30%. А за прострочення хоча б одного дня доведеться сплачувати 60%.

«Я підприємець. У мене відкритий овердрафт у банку. Я знаю, що це таке. У разі невиплати вам (звернувся до керівництва) максимум догана. А нам (депутатам) потім шукай де взяти 600 тисяч банку», - пояснив свою відмову депутат Сергій Шкода.

Остаточне рішення прийматимуть депутати на сесії.

А от план розвитку підприємства члени комісії підтримали одноголосно.

«Пріоритетним напрямком є впровадження обліку пасажирів і оплати за проїзд», - розповів заступник директора ЛПЕ Віктор Мозоль.

Також в подальших планах ЛПЕ на 2017-2020 роки оновлення тролейбусного парку, елементів конструкції контактної мережі, капітальний ремонт приміщень, встановлення електронної системи оповіщення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЛПЕ хоче взяти кредит-овердрафт. Не всі депутати в захваті від ідеї
22 червень, 2016, 16:40