ЄВРО-2016. Шістнадцять - далі, вісім - додому

ЄВРО-2016. Шістнадцять - далі, вісім - додому
Перемогами на останніх хвилинах бельгійці та ірландці останніми приєднались до команд, які далі боротимуться за титул чемпіона Європи з футболу.

Швецька збірна попри невиразну гру, жодного удару в площину воріт, а також єдині гол та заліковий пункт у активі, які подарувала їм ірландська збірна, у разі перемоги над бельгійцями з великою вірогідністю виходили на друге місце у своїй групі. «Червоним дияволам» для такого досягнення вистачало нічийного результату, однак оскільки на нічию збірна Бельгії грати просто не вміє, Марк Вільмотс, як і його колега Ерік Хамрен, виставив зі стартових хвилин усіх найсильніших гравців.

Перша половина гри пройшла у приблизно рівній боротьбі. Незважаючи на усі старання шведів, більше гострих атак було якраз у «Червоних дияволів», однак кожного разу Лукаку, Де Брюйне та компанія не могли завдати нормального завершального удару. Захист бельгійців, у свою чергу, майже повністю нейтралізував Златана та його партнерів, тому на перерву команди пішли з нулями на табло.

Після перерви передбачити розвиток гри було нескладно: спроби шведів більш-менш масовано атакувати та можливості бельгійців підловити суперників на контратаці. Команди навіть обмінялись голами Златана Ібрагімовича та Ромелу Лукаку, щоправда, їх не зарахували через положення поза грою. Тим часом бельгійці усе частіше створювали гольові моменти, однак їм або не вистачало точності, або свою команду виручав Андреас Ісакссон. Але на 84-й хвилині і він був безсилий після удару з-за меж штрафного майданчика від Раджі Наїнголлана – 0:1.



Після забитого м’яча «Червоні дияволи» були ближчі до того, аби розвинути успіх, аніж шведи – щоб зрівняти рахунок. Як наслідок, заслужена мінімальна перемога збірної Бельгії, яка виводить підопічних Марка Вільмотса на одну з команд-несподіванок цього Євро – Угорщину. Шведи, на жаль, їдуть додому, а Златан так і не зміг підкорити унікальне досягнення та забити голи на чотирьох чемпіонатах Європи.

Швеція – Бельгія 0:1 (Наінголлан, 84)

Склади команд

Швеція: Ісакссон – Нільсон-Лінделоф, Гранквіст, Йоханссон, Ольссон – Ларссон (Дурмаз, 70), Екдаль, Челльстрем, Форсберг (Зенгін, 82) – Берг (Гвідетті, 63), Ібрагімович.

Бельгія: Куртуа – Меньє, Альдервейрельд, Вермален, Вертонген – Наінголлан, Вітсель – Феррейра Карраско (Мертенс, 71), Де Брюйне, Азар (Оріджи, 90) – Лукаку (Бентеке, 87).

Попередження: Екдаль, Йоханссон – Меньє, Вітсель.



Італійці у цьому турі вже відпочивали та морально готували себе до матчу проти збірної Іспанії у плей-офф. Антоніо Конте при цьому вирішив підготувати команду ще й фізично, випустивши у порівнянні з попереднім матчем одразу вісім нових гравців у стартовому складі. Мартін О’Ніл, керманич ірландської команди, навпаки, виставив найбільш оптимальний склад – його команді у матчі проти не зовсім мотивованого суперника була потрібна лише перемога.

Одні не зовсім хотіли, інші не зовсім могли – саме так можна було охарактеризувати цю гру до 85-ї хвилини. З самого її початку ірландці постійно завантажували захист «Скуадри адзурри» та голкіпера Сальваторе Сірігу постійними ударами та фланговими кросами, і протягом довгого часу італійцям вдавалося з цим всім справлятись. У другому таймі Конте навіть освіжив фланги, і у його підопічних з’явилися свої контршанси. І ось, коли здавалося, що саме італійці у своєму стилі здобудуть потрібний результат, за справу взявся Уес Хулахен, який вийшов на заміну. Спочатку гравець англійського «Норвіча» не використав вихід віч-на-віч з Сірігу, а потім виконав фланговий навіс на чомусь самотнього Робі Бреді, який виявився на місці центрфорварда та ударом головою забив переможний м’яч у грі.

Робі Бреді - футбольний герой Ірландії
Робі Бреді - футбольний герой Ірландії


Таким чином, ірландці зуміли вийти у плей-офф. Про подальші перспективи команди Мартіна О’Ніла говорити важко: наступний їх суперник – збірна Франції. Однак вже за таке досягнення, здобуте у матчі проти переможців групи, ця команда, без сумніву, варта поваги.

Італія – Ірландія 0:1 (Бреді, 85)

Склади команд

Італія: Сірігу – Барцальї, Бонуччі, Огбонна – Бернардескі (Дарміан, 60), Стураро, Мотта, Флоренці, Де Шильо (Ель Шаараві, 82) – Іммобіле (Інсіньє, 75), Дзадза.

Ірландія: Рендолф – Коулмен, Даффі, Кіо, Уорд – Макклін, Маккарті (Хулахен, 77) – Хендрік, Мерфі (Макгіді, 70), Бреді – Лонг (Куінн, 89).

Попередження: Сірігу, Барцальї, Дзадза – Лонг, Уорд.


Ну і наостанок про пари учасників 1/8 фіналу Євро-2016. Ігри стадії будуть розбиті на три ігрових дні, протягом яких команди зіграють такі поєдинки:

25 червня

16-00 Швейцарія – Польща
19-00 Уельс – Північна Ірландія
22-00 Хорватія – Португалія

26 червня

16-00 Франція – Ірландія
19-00 Німеччина – Словаччина
22-00 Угорщина – Бельгія

27 червня

19-00 Італія – Іспанія
22-00 Англія - Ісландія


Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. Шістнадцять - далі, вісім - додому
23 червень, 2016, 00:45