Адвентисти сьомого дня хочуть відкрити школу

Адвентисти сьомого дня хочуть відкрити школу
Церква християн адвентистів сьомого дня хоче відкрити школу І-ІІІ ступенів «Надія».

Про це сьогодні йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Ідея з’явилася після декількох років недільної школи. На цю осінь до 20 батьків готові віддати своїх дітей до недержавної школи.

«Ми побачили, що є попит. Ми маємо 17-18 дітей, які могли б сісти за парти в перший клас. Досвід заснування навчальних закладів в церкви є. У США заснований досить відомий університет Ендрюса. Також у світі діє багато шкіл. Третина коштів буде надходити від батьків, ще третину – від зборів громади, решту – фінансуватиме всесвітня громада. Будемо поступово нарощувати потенціал і вчителів і дітей. Ми хочемо дати якісну освіту. У нас є частина приміщення, яке можна використовувати. Ми побачили по маленькій школі, діти ходили тричі на тиждень», - розповів старший пресвітер церкви християн АСД Сергій Музичук.

«Дітей першого класу треба забезпечувати спальними місцями. Чи є у вас така можливість», - поцікавилася депутат Анна Мовяк.

«Зараз таких жорстких вимог вже немає», - зазначив начальник управління освіти міськради Олег Гребенюк.

«У нас є ще приміщення, є їдальня», - відповів пресвітер.

Директор новоствореної школи «Надія» буде призначатися радою засновників. Управління освіти буде здійснювати лише методичний супровід.

Комісія попередньо погодила ініціативу релігійної громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба надати право відкрити свої школи не тільки братам-Адвентистам Сьомого Дня, а також і першого, і другого, і третього і т.д. Тоді буде чесно і справедливо.
Відповісти
Все правильно.В секти треба затягувати з маленьких літ.Через 15 років амбал приїде до військомату на Мерсі з американською реєстрацією і відмовится захищати Вітчизну по релігійним мотивам.
Відповісти
Підготовкою до школи мають займатися дитячі садочки,а не сектанти.
Відповісти