На Волині з аукціону продадуть понад 5 тисяч гектарів землі

На Волині з аукціону продадуть понад 5 тисяч гектарів землі
Волинські земельники оновили перелік земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення, права оренди на які можуть бути реалізовані за посередництвом земельних аукціонів.

Відтак, до торгів готують 265 наділів загальною площею 5340,8 га, - повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Найбільші площі пропонуються у Луцькому (759,7 га), Ковельському (756,1 га) та Любомльському (603,8 га) районах. Усі ділянки призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Окрім того, цікавими є десять пропозицій на території Згоранської сільської ради Любомльського району – наділи, розташовані поблизу водойм та лісів, призначені для розміщення там рекреаційних туристичних баз, відтак – є привабливими для інвестицій у їх розвиток.

«Лише механізм земельного аукціону забезпечує абсолютну прозорість та мінімізує корупційну складову у процесі передачі ділянок державної власності в оренду потенційним користувачам. Нагадаємо, що наразі в Україні діє мораторій на купівлю-продаж таких земель, а також і на комерційну передачу паїв селян», - наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Ознайомитися з переліком вищезгаданих земельних ділянок можна на сайті Держгеокадастру України у рубриці «Земельні аукціони».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А учасникам бойових дій ідуть відписки нема землі, нема хараря нема земля, хіба, що в глибину надр є ділянки
Відповісти
Печалька
Відповісти