У Луцьку погано вакцинують дітей через непрофесійні ЗМІ, - лікар

У Луцьку погано вакцинують дітей через непрофесійні ЗМІ, - лікар
У Луцьку недостатньо вакцинують дітей, бо немає повноцінного постачання вакцин, а ЗМІ непрофесійно висвітлюють значення вакцинації.

Про це 6 вересня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради заявила головний лікар міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

За її словами, батьки не ведуть своїх дітей робити вакцинацію, бо негативно до цього ставляться. А причиною цього є непрофесійне висвітлення ролі вакцинації у дитячому віці засобами масової інформації.

Вона зазначила, що за перше півріччя цього року рівень вакцинації дітей первинним комплексом вакцин складає 63%, хоча потрібно не менше 95% для епідемічного благополуччя.

Лікарка нарікає і на несвоєчасне надходження вакцини до лікарні, що вносить перебої у процес дитячої вакцинації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Капєц... А те, що як мінімум 4 роки не можуть налагодити безперебійного постачання вакцин (наприклад, БЦЖ), то це, значить, теж ЗМІ винні?
Відповісти
слів нема!
Відповісти
"Хто вс..всь, невістка." Профессионализм СМИ понятие спорное, но кто мешает этой мадам помочь СМИ в популяризации вакцинации?
Відповісти
А те, що діти вмирають або мають погану реакцію на вакцини, теж ЗМІ винні? Чи, може, це вони придумали? Лікарі ж не завжди хочуть зважати на стан здоров’я дітей, а вакцинують, бо так сказали вище. Але ж ви чудово знаєте, що є чесні лікарі, які, якщо не можна вакцинувати, попереджають батьків. Та й самі ваші колеги не всі дозволяли щеплювати своїх чад, а після висвітлення проблем ще й дякували. То чому ж ЗМІ непрофесійні?! А може, лікарі, які ні на що не зважають, окрім як на виконання цидулок?
Відповісти
"Та й самі ваші колеги не всі.." - я не представитель СМИ. Не путайте, плизз.
Відповісти
Триндець, вже дійсно знайшли крайніх. Скільки разів знімали матеріали з поліклініки на Спортивній. Лікарі кажуть: багато хочуть вакцинувати дітей, але ж тих вакцин немає. Вже який рік трішки доз кинуть і все. Про цю проблему пані Лєщинська говорити не хоче? Що вакцини КПК (кір, краснуха, паротит) 50 відсотків від потреби є. Що в холодильнику крім туберкуліну часто у прививочних кабінетах не буває. (Що якщо такі справи далі підуть на Волині можуть бути епідемії тих хвороб, проти яких якраз зараз і немає вакцини.
Відповісти
це точно !!!!!! моїй дитині 1,5 року, ще жодної вакцини. я не проти них вцілому. але от скажіть як можна вакцинувати, коли телефонують з амбулаторії і кажуть. "Терміново приходьте, бо є проби манту. " питаю "а БЦЖ ?". немає....і коли буде - не знають. то мені дитині манту робити лише для їхньої галочки чи як ?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку погано вакцинують дітей через непрофесійні ЗМІ, - лікар
06 вересень, 2012, 13:55