Лікарська помилка: жінка померла від сказу

Лікарська помилка: жінка померла від сказу
Лікарі реанімації відділення детоксикації Рівненської обласної лікарні у неділю констатували смерть 48-річної мешканки села Бабин Людмили Гаврилюк.

На могилі жінки безліч квітів і вінків. Рідні приходять до неї кожен день і досі не можуть повірити, що цілком здорова жінка так раптово померла, - повідомляє Intermarium.

За словами рідних, Людмила була інфікована вірусом сказу – в жовтні 2015 року її вкусив кіт. Але тоді медики Гощанського району заявили рідним, що у тварини сказу не виявили.

“Відразу після укусу маму відвезли в районну лікарню, фахівці забрали кота, якого ми зловили, – каже син померлої Дмитро Гаврилюк. – Медики запевнили, що якщо тварина загине, вони подзвонять. Мама залишила контакти, навіть заїжджала в лікарню, але лікарі запевняли – кіт живий“.

У трагедії рідні звинувачують районних медиків, адже після укусу кота жінка кілька разів цікавилася, чи не потрібно їй зробити щеплення.

Минулої п’ятниці жінці раптово стало погано. “Інфекціоніст сказав, що у Людмили – всі симптоми сказу. Її сильно ламало, вона не брала воду, розвинулася світло- і звукобоязнь”, – розповіла рідна сестра померлої Галина Іванінюк. У неділю Людмили Гаврилюк померла. У свідоцтві про смерть, яке видали рідним в обласній лікарні, причиною загибелі позначений саме вірус сказу.

У свою чергу, районні лікарі та ветеринари свою провину в смерті жінки заперечують. Кажуть, щеплення 8 місяців тому їй не зробили, тому що у кота смертельного вірусу не виявили. “Повторна біологічна проба, проведена через місяць, також не виявила у тварини сказ”, – запевняє завідувач травматологічним відділенням Гощанської районної лікарні Володимир Мандино.

Правда, ветеринари все-таки зізналися, що кіт помер на другий день після укусу. З якої причини це приховали від рідних – не зрозуміло.

Заступник головного лікаря Рівненської обласної лікарні Лариса Обухівська підкреслила, що фахівці не сумніваються в правильності діагнозу, але відправили матеріал на експертизу до Києва. За її словами, врятувати жінку не вдалося, адже 95% випадків сказу – летальні.

Точну причину смерті Людмили через тиждень встановить експертиза в Києві. Якщо вона підтвердить вердикт рівненських медиків, рідні будуть скаржитися на районних медиків в поліцію. Своє розслідування причин смерті вже проводить комісія обласного управління охорони здоров’я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.