В області працюють над безпекою руху на трасі «Луцьк-Радехів-Львів»

В області працюють над безпекою руху на трасі «Луцьк-Радехів-Львів»
Усі роботи на дорозі Луцьк-Радехів-Львів, включаючи інфраструктуру та освітлення, у межах ділянок біля адміністративного кордону Волинської і Львівської областей та м. Горохова і с. Скобелка планують завершити до кінця липня цього року.

Про це стало відомо під час наради з питань реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Відтак незабаром постане питання дорожньої безпеки на відремонтованій дорозі, яке на нараді обговорювалось найбільше. Зокрема розглядалось два варіанти: облаштування поста ДАІ та постійне патрулювання дороги.

Тож зваживши всі «за» і «проти», наразі зупинились на варіанті постійного патрулювання дороги. За словами т.в.о. начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, цей варіант найкраще забезпечить безпеку руху і є доцільнішим. Адже будівництво, розташування та обслуговування поста потребує фінансових затрат, а що важливіше – затрат часу.

Окрім цього, як зазначив Петро Шпига, потрібно передбачити і штатні одиниці, які обслуговуватимуть дорогу. Для цього потрібно 20 чоловік, яких наразі немає.

– Забезпечення безпеки руху повинно бути і ефективність від цього не повинна зменшитись, – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

Тож тут слід зазначити, що за результатами останньої виїзної наради керівникам Луцької та Горохівської райдержадміністраціям голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав доручення передбачити у місцевих бюджетах в рамках програм профілактики правопорушень кошти, а зокрема на пальне для патрулювання дороги.

Варто нагадати, що окрім цього, місцеві бюджети фінансуватимуть і облаштування зупинок на дорозі, а саме потрібно передбачити кошти на ремонт старих зупинок і на облаштування нових. На кожну з них необхідно приблизно 18 тисяч гривень. Загалом на шляху їх нараховується 60.

Також говорили про освітлення дороги, на яке потрібно близько 5,4 млн грн, однак наразі опрацьовуються пропозиції, запропоновані підрядниками. Як зазначив Володимир Гунчик, найближчим часом ці пропозиції будуть озвучені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо не покладуть другий шар то після зими дорога буде як до ремонту. Уже вискакують ями.
Відповісти
не вчіть батька як бюджет пилити
Відповісти
Останні новини
В області працюють над безпекою руху на трасі «Луцьк-Радехів-Львів»
23 червень, 2016, 17:08