На Волині у порушеннях передвиборчого процесу не виявили складу злочину

На Волині у порушеннях передвиборчого процесу не виявили складу злочину
Громадянська мережа «ОПОРА» зафіксувала три порушення передвиборчого процесу на 23-му окрузі. Проте поліція не виявила складу злочину.

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу в Головному управління Нацполіції в області.

«Ми зафіксували два незаконних факти агітації та підкуп виборців. Наразі законодавство недосконале. Тому порушників не вдається притягнути до відповідальності через те, що фото, аудіо, відеодокази зроблені не правоохоронцями не є доказом у суді. А, щоб оформити ці факти належним чином треба пройти цілу низку процесуальних етапів», - каже начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко.

«Кандидат від політичної сили УКРОП Ірина Констанкевич обіцяла виборцям, що будуть роздані путівки в табір відпочинку «Артек-Буковель». Також по округу є білл-борди, де разом із фото кандидатки та назви партії є логотип благодійного фонду «Тільки разом». У цьому і вбачаємо порушення. Також 19 червня під час святкування дня Маневич піарилися троє кандидатів: Сергій Була, Юрій Кулачек і Олександр Пирожик», - розповіла по порушення координатор «ОПОРИ» в області Катерина Шарпата.

У день виборів в окрузі працюватимуть понад 30 спостерігачів лише від «ОПОРИ». Також за виборами стежитимуть й інші громадські організації.

«Ми розуміємо, що в останній тиждень буде багато «чорнухи», іншої агітації без вихідних даних. Зазначу, що останнім часом мало серйозних порушень. Ті, що є – не зі злого умислу, а від недостатньої кваліфікації членів ДВК», - зазначив голова Волинського відділення КВУ Василь Лугвіщук.

Під час виборів на окрузі за порядком дивитимуться 518 правоохоронців. Варто зазначити, що це не позначиться на актуальній поліській проблемі – і бурштинові клондайки теж охоронятимуть пильно, - обіцяють правоохоронці.

Їм допомагатимуть громадські активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як Констанкевич Піарилась чому мовчите.
Відповісти
Останні новини
На Волині у порушеннях передвиборчого процесу не виявили складу злочину
23 червень, 2016, 20:22