На Волині попрощалися з загиблим на сході України військовим

На Волині попрощалися з загиблим на сході України військовим
23 червня, у Свято-Миколаївському храмі села Звиняче Горохівського районного благочиння відбувся чин Похорону загиблого у зоні АТО воїна Андрія Ліщини.

Молодший сержант 53 бригади Андрій Ліщина помер у госпіталі внаслідок важких опіків, які отримав, коли підірвалася біля Авдіївки машина, в якій він перебував. Він смиренно виконав свій обовязок перед державою, відслужив у АТО тривалий час: за 5 днів його вже чекали у рідному селі Звиняче. А зустріли вже у труні, - повідомляє прес-служба Волинської Єпархії.

Зустрічали труну із тілом загиблого на околиці села 11 священиків, а коли доправили у рідний дім, то помолилися за нього на подвір'ї цього дому. Увечері ж отці Сергій Бачинський, Михайло Анісімов і Миколай Жученя відслужили над труною загиблого панахиду. Уранці тіло воїна під співи «Господи, помилуй» і пісню «Пливе кача» доставили у місцевий Свято-Миколаївський храм, де процесію зустрічали церковним передзвоном.

Богослужіння Похорону, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта,очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Йому співслужили 6 священиків і диякон Тарас Футрук. Похорон співав місцевий церковний хор та вісім священиків. Отець Валентин висловив родині загиблого співчуття, передав благословіння митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, аби Господь не залишив рідних і близьких воїна без Своєї підтримки, додав сил нести цей важкий земний хрест.

Уродженець цього села, світлої пам’яті, новопреставлений воїн Андрій за свого земного життя був прихожанином цього храму, то був храм його родини, родини віруючої, родини православних християн. Його дітки ходили у недільну школу. Його шваграми були два священики Волинської єпархії УПЦ – отці Михайло Анісімов з Колок та Миколай Жученя з Залісців Рожищенського району. Вони також взяли участь у похованні раба Божого Андрія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сидел бы дома. Жикым остался.
Відповісти