Результати референдуму щодо виходу Британії з ЄС

Результати референдуму щодо виходу Британії з ЄС
У четвер, 23 червня, у Великобританії відбувся референдум про збереження членства в Євросоюзі. Дільниці відкрилися у всіх 382 виборчих округах. Голосування тривало з 7:00 до 22:00 за місцевим часом.

Більшість британців молодше 50 років, а також люди з науковим ступенем проголосували проти виходу з ЄС. За Brexit висловилося старше покоління і люди до курсу середньої школи, - повідомляє Deutsche Welle.

75 відсотків респондентів у віці від 18 до 24 років проголосували за те, щоб Великобританія залишилася в складі Євросоюзу. Чим старшими були опитані, тим нижчим був цей показник. Серед британців 25-49 років проти Brexit виступили вже 56%, в той час як люди 50-64 років в більшості проголосували за вихід з Євросоюзу (56%). Серед британців старше 60 років за Brexit проголосували 61%.

Голоси відрізняються також у виборців з різним рівнем освіти. Більшість людей з вченим ступенем (71 відсоток) та незакінченою вищою освітою (52%) виступили проти Brexit. Дві третини британців до курсу середньої школи виступили за вихід з ЄС.

Серед чоловіків і жінок голоси "за" і "проти" Brexit розділилися приблизно порівну.

Крім того, соціологи проаналізували політичні погляди виборців. Найбільше тих, хто підтримав, Brexit виявилось серед прихильників Партії незалежності (93%), а також консерваторів (57%). Прихильники партії ліберальних демократів в основному проголосували проти виходу з ЄС (73%), до цього схилилася також більшість лейбористів (56%).

За підсумками референдуму в Великобританії за вихід країни зі складу ЄС виступили більш 17,4 млн осіб, або 51,9% виборців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гудбай Британія
Якщо Україна війде до складу євросоюзу то всі держави вийдуть і залишимся ми самі тоді навіщо входити ми ітак якийсь союз
Відповісти