За державну зраду військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі

За державну зраду військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі
Старокостянтинівським районним судом Хмельницької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовця однієї з військових частин за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Доведено, що майор, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання, - повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту обвинувачений відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим «мовчання», намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту.

Суд врахував всі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді. Рішенням суду його позбавлено волі строком на 12 (дванадцять) років з позбавленням військового звання «майор».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту. Що це за речення жах, суті нуль...
Відповісти
треба було просто розстріляти: дешевше і іншим наука.
Відповісти
Останні новини
За державну зраду військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі
24 червень, 2016, 15:29