Луцький гарнізонний військовий госпіталь святкує 75-ту річницю. ФОТО

Луцький гарнізонний військовий госпіталь святкує 75-ту річницю. ФОТО
Сьогодні, 24 червня, у Палаці культури Луцька відбулися урочистості з нагоди 75-річчя місцевого військового госпіталю.

Вітальну програму розпочали з танцю із вишитими рушниками, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Згодом присутнім у залі показали фільм із історією шпиталю від часів Великої вітчизняної війни до сьогодні. Найбільше уваги автори фільму приділили і подіям дворічної давнини. Саме тому часові, коли в державі розпочався Майдан, перші дії в АТО та перші втрати.

Один із героїв фільму зізнався, що завдячує своїм життям головному лікарю – Олександру Хоменку. Адже коли пацієнту потрібне було пряме переливання крові, а донора з рідкою аналогічною групою 2 не було, лікар, який оперував, сам став донором. Про важкий період існування шпиталю розповів і сам начальник госпіталю Олександр Хоменко.

«На часте питання, чому в коридорі немає місця, відповідь підходить із переглянутого фільму: ніхто не був готовий до таких великих втрат, до такої роботи. Для того, аби забрати перших поранених, ми не мали навіть транспорту», – згадує Хоменко.

Також він у своєму вітальному слові акцентував увагу на найважчому періоді останніх років, років АТО: з Волновахи і до сьогодні.

«Так складалися обставини, що мені доводилося і складати посаду, і повертатися. Вдруге прийшовши, мені дісталися пусті полиці, пусті рахунки в банку. І це не через те, що їх розтринькували, не було нічого, держава нічого не виділяла. Саме у цей період я хочу пригадати, як голову Волинської ОДА, Володимира Гунчика. Адже коли питання вирішувалися у телефонному режимі, коли ми казали, що немає ліків, як Володимир Петрович знаходив їх до ранку, знає лише він. Завдяки цій продуктивній співпраці, ми врятували більше трьох з половиною тисяч життів наших хлопців», – розповів лікар.

Своєю чергою голова Волинської ОДА наголосив на складності та важливості людей, професія яких зобов’язує в одній руці тримати скальпель, а в іншій, можливо, доведеться автомат.

«Ми дуже добре розуміємо відповідальність цих людей. Боронити державу, берегти життя тих, хто поряд із тобою лежить в окопі, а в багатьох випадках ці люди кладуть своє життя заради порятунку інших. Тому роль нашого військового госпіталю – неоціненна, напевно не один батько чи мати в душі дякували нашим лікарям за те, що вони зберегли життя їх дітей», – додав Гунчик.

По тому лікарям побажали, щоб ці 75 років стали першим етапом відновлення потужностей закладу, а в надалі кожен громадянин держави пам’ятав, що лікар – людина, яка завжди потрібна у житті.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який молодець цей гунчик.... скільки робить файних справ...
Відповісти
Такий молодець що просто писець...
Відповісти
Гунчик брехун скоро прийде його час
Відповісти
Останні новини
Луцький гарнізонний військовий госпіталь святкує 75-ту річницю. ФОТО
24 червень, 2016, 16:53