Колишньому меру присвоїли звання «Почесний громадянин міста Ковеля»

Колишньому меру присвоїли звання «Почесний громадянин міста Ковеля»
На одинадцятій сесії міської ради депутати прийняли рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Ковеля» Анатолію Володимировичу Семенюку.

Громадська рада при міській раді теж підтримала цю ініціативу, - повідомляє Ковельська міська рада.

Попередньо з пропозицією до міського голови Олега Кіндера звернулась Ковельська міськрайонна організація Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, відповідні листи надійшли від працівників Ковельського промислово-економічного коледжу ЛНТУ, професійно-технічного училища №5, управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради, представників Волинської обласної громадської ради національного і духовного відродження, Ковельської первинної організації Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України, церковної громади свято-Благовіщенського собору, церковної громади Миколая Чернецького.

Анатолій Семенюк двічі обирався міським головою Ковеля, депутатом обласної та міської рад.

Він плідно працює на ниві краєзнавства, написав та видав книги з історії рідного міста: «Ковель - минуле і сучасне», «Легенди Ковеля», «Благодать Божа», «Благовіщенська святиня – історична пам’ятка архітектури та духовності”, «Ковель: шлях через віки».
З його ініціативи та у співпраці із фотомайстром Василем Слободяном побачив світ кольоровий фотоальманах «Ковель», який перевидавався двічі і став своєрідною візитівкою міста.

Анатолій Семенюк, крім дослідницької роботи з історії Ковеля, оспівує його в поетичних творах – таких як «Золота підкова», «Цілющий попіл», «На крилах вітру» та інших. Тільки за пісню «Пісня про Ковель», яка практично стала гімном міста, він заслуговує на пошану і подяку.

Всього Анатолієм Володимировичем написано і видано 25 книг. Він - ініціатор та організатор Всеукраїнської науково-практичної конференції «Ковель і ковельчани в історії Волині та України», яка відбулася у грудні 2013 року.

Анатолій Володимирович – член Національної спілки журналістів України і заступник голови журналістської організації Ковельщини.
Ним написано сотні нарисів і статей про видатних земляків, на політичні, духовні теми тощо.

Він – лауреат престижної обласної премії ім. Олександра Цинкаловського, нагороджений Почесним знаком НСЖУ та багатьма дипломами і Почесними грамотами міського голови та голови Волинської облдержадміністрації.

Анатолій Семенюк стояв у перших рядах борців за Незалежність України у буремних 1990-их. І сьогодні він бере участь у всеукраїнських краєзнавчих та літературних конференціях, друкує цікаві дослідницькі статті у наукових збірках.

Його внесок у культурну та історичну скарбницю міста і Ковельщини є досить вагомим. До того ж, він активно займається громадською, журналістською діяльністю та робить значний внесок у виховання молодого покоління в дусі патріотизму і любові до рідного краю.

За його ініціативи розпочалася організаторська робота з будівництва пам’ятника Тарасу Шевченку. Ще у 90-их роках, коли Анатолій Володимирович був міським головою, перейменовано посткомуністичні назви вулиць на національно-патріотичні. Він причетний до встановлення єдиного в Україні пам’ятника жертвам Другої світової війни. При ньому прийнято рішення про герб та прапор міста. Анатолій Семенюк – організатор і будівничий пам'ятника на центральному кладовищі невинно убієнним українцям у Ковельській в'язниці 23 червня 1941 року. Він багато зробив для становлення Української Православної Церви у Ковелі. Це за його сприяння постали Свято-Благовіщенський собор та Свято-Андріївська церква.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо він того вартий
Відповісти
Така людина і повинна бути мером міста, яка любить своє місто... Не те що в нас в Луцьку, ходить по місту і тільки дивиться де гроші заробити можна(
Відповісти
Останні новини
Колишньому меру присвоїли звання «Почесний громадянин міста Ковеля»
24 червень, 2016, 21:23