На Волині розпочався обласний зліт юних туристів. ФОТО

На Волині  розпочався обласний зліт юних туристів. ФОТО
Понад 200 юних туристів – 29 команд із 15 районів та міст Волині зібрались в смт.Голобах Ковельського району на відкритті обласного 61-го туристсько-краєзнавчого зльоту, організованого обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за сприяння управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Ковельської районної влади.

Такі змагання щорічно проводяться в кінці навчального року як завершальний етап та підсумок навчально-виховної туристсько-краєзнавчої роботи в області, - повідомляє прес-служба Волинський центр туризму.

Переможці районних та міських змагань, які попередньо проводились в кожній території, тепер будуть змагатись за першість в області. Особливістю таких заходів є те, що кожного року вони проходять у різних територіях, що стимулює та сприяє розвитку справи на місцях, а також поширює кращий досвід роботи.

Урочисте відкриття цьогорічного зльоту відбулось у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. смт.Голоби Ковельського району. Спортсменів та їх тренерів привітали перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник голови Ковельської районної ради Олександр Пасенковський, а вихованці школи презентували учасникам пісенний дарунок.

Депутат Волинської обласної ради, заступник голови комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та туризму обласної ради, директор Голобської школи Юрій Поліщук, який також свого часу активно займався туризмом, зазначив: «В нашій області дитячий туризм розвивається на досить високому рівні. Це, мабуть, один з найкращих видів спорту, який дуже подобається дітям. Туризм комплексно розвиває тіло, дух і розум, загартовує дітей у походах».





- Змагання такого рівня на території Голобської селищної ради за всю історію проходять вже вчетверте, – сказав головний суддя змагань, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. - І Ковельщина має хороші традиції в цьому напрямку. Тут працює районна станція юних туристів, яка виховала чимало достойних спортсменів.







Згідно з програмою, зліт складається з двох частин: спочатку три дні, з 24 по 26 червня, команди здійснюють пішохідний похід, починаючи від смт. Голоби територією Ковельського району. Під час свого маршруту діти вивчатимуть пам’ятки історії, культури та природи. І завершать подорож у с. Гішин, біля річки Турія, де буде розміщуватись великий наметовий табір зльоту. Наступні три дні – з 27 по 29 червня - юні туристи змагатимуться за першість у різних видах туризму – пішохідному, водному та велосипедному.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.