Скандального «Доктора Пі» звільнили із в'язниці

Скандального «Доктора Пі» звільнили із в'язниці
Апеляційний суд Львівської області змінив запобіжний захід Андрію Слюсарчуку, який відомий як «Доктор Пі».

Про це 24 червня у коментарі IA ZIK повідомив речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків.

Зі слів М.Демківа, Апеляційний суд Львівської області сьогодні прийняв рішення про зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Відтак сьогодні Андрій Слюсарчук покине стіни Львівського СІЗО.

«Рішення суду прийняте близько обіду. Коли завершиться процедура, будуть підписані усі документи, Андрій Слюсарчук покине СІЗО», – повідомив М.Демків.

Нагадаємо, раніше Андрія Слюсарчука, відомого як «Доктор Пі», етапували з Полицької виправної колонії, що на Рівненщині, у Львівський СІЗО. Вищий спеціалізований суд України розглянув касаційну скаргу адвокатів на вирок Слюсарчуку, скасував рішення апеляційної інстанції і скерував кримінальне провадження на повторний розгляд в Апеляційний суд Львівської області.

Раніше скандально відомому Андрію Слюсарчуку, який двічі подавав клопотання на перерахунок тюремного терміну (після набуття чинності «закону Савченко», за яким один день у СІЗО рахується за два), суд таки скоротив його на 3,5 року. Слюсарчук зможе вийти на свободу в середині червня 2016 року.

Перед тим Львівський суд відхилив клопотання адвоката Слюсарчука про застосування «закону Савченко».

Як повідомлялося, Сихівський районний суд міста Львова засудив відомого "Доктора Пі" Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі. Головуючий суддя у справі Назарій Дулебко зачитував вирок понад 9 годин 14 лютого 2014 року. Згодом апеляційний суд Львівської області підтвердив цей вирок.

Слюсарчука визнано винним у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність) та ч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство) та підробка документів.

Суд вважає, що винуватість Слюсарчука повністю доведена зібраними доказами. Зокрема, встановлено, що він оперував хворих у Бродівській, Чортківській, Славутицькій та Кременецькій ЦРЛ. Також встановлено, що дії Слюсарчука призвели до смерті потерпілих.

Разом із тим, підсудний у суді свою вину за жодним із епізодів не визнав. Він вважає, що є лікарем високої кваліфікації, а кримінальна справа проти нього сфабрикована спецслужбами та Генпрокуратурою. Слюсарчук у суді заперечив факт підроблення документів про вищу медичну освіту, однак оригіналів дипломів суду так і не надав.

Зазначимо, прокуратура просила призначити Слюсарчуку покарання у вісім років позбавлення волі.

Доктора Пі заарештували 14 листопада 2011 року за звинуваченням у підробленні документів і шахрайстві. 16 листопада 2011 Галицький районний суд Львова обрав для Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.