На Рівненській АЕС є ресурси для подальшого вдосконалення культури безпеки

На Рівненській АЕС є ресурси для подальшого вдосконалення культури безпеки
На Рівненській АЕС завершено першу частину перевірки НАЕК «Енергоатом» стану культури безпеки електростанції.

Зроблено попередні висновки. Кінцевий звіт буде надано після опрацювання усіх матеріалів у Компанії, - повідомляє прес-служба ВП РАЕС.

Як підкреслив голова комісії Олександр Богун, директор департаменту нагляду за безпекою НАЕК «Енергоатом», проведена експертами робота є попередньою частиною для формування кінцевого звіту. Оцінка проводилась за аналізом наданих документів. За критеріями та методиками стану культури безпеки визначено кількісні показники, а за результатами анкетування отримано інтегральну характеристику стану культури безпеки на РАЕС.

Комісія, відзначила ряд рекомендацій та 20 позитивних практик, зокрема, у напрямку радіаційної безпеки, охорони праці, підготовки персоналу, забезпечення якості. За словами голови комісії, загальна оцінка – позитивна, на РАЕС ефективно працює Рада з культури безпеки, грамотний персонал усвідомлює свою відповідальність.

- В цілому культура безпеки, як фундаментальний принцип безпеки, є пріоритетом діяльності РАЕС, важливість цього напрямку усвідомлюються та неухильно підтримується керівництвом, - зауважив
Олександр Богун. - Разом з тим, комісія рекомендує РАЕС виконати аналіз стану культури безпеки за минулий рік та розробити коригуючі заходи, а також запровадити позитивні практики результатів перевірки стану культури безпеки інших АЕС України.

Як зазначив головний інженер, перший заступник генерального директора РАЕС, Павло Ковтонюк, підтримувати високий рівень культури безпеки непросто, адже її стан повинен мати тенденцію до
покращення. На Рівненській АЕС є ресурси та інструменти для подальшого вдосконалення культури безпеки.

На важливості безпечної та ефективної роботи атомних електростанцій у нинішній час наголосив Павло Ковтонюк, адже обсяг споживання електроенергії цим літом в Україні перебільшив зимовий максимум. Відтак, нагальним є питання генерації електрики, тому на атомників покладене відповідальне завдання стабільного виробництва електроенергії на діючих енергоблоках АЕС України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненській АЕС є ресурси для подальшого вдосконалення культури безпеки
25 червень, 2016, 10:21