Опозиційний блок просить Вселенського патріарха Варфоломія не надавати Українській церкві автокефалії

Опозиційний блок просить Вселенського патріарха Варфоломія не надавати Українській церкві автокефалії
Депутати Верховної Ради від Опозиційного блоку направили до Вселенського патріарха Варфоломія альтернативне звернення, в якому виступають за збереження канонічного православ’я в Україні.

Пише Експрес ONLINE.

“Ми дуже занепокоєні ініціативами політичних авантюристів, які силою намагаються змінити існуючий канонічний устрій в Україні, створюючи тиск на православних єпископів і священиків, замовляючи в ЗМІ наклепницькі пропагандистські компанії проти Церкви, розробляючи нові закони, які не відповідають європейським стандартам про релігійні права і свободи людини”, – йдеться у документі, оприлюдненому прес-службою Опоблоку.

Підписанти звернення заявляють, що “розкол українського православ’я в 1992 році був створений штучно”, але “українське суспільство не підтримало розкол, як і тих політиків, які його інспірували“.

Автори звернення стверджують, що “представники невизнаного Світовим Православ’ям Київського патріархату згідно офіційної статистики і досі є лише певна частина релігійних громад на тлі всієї релігійної палітри України” (орфографію і пунктуацію документа збережено).

Тоді як “канонічна Українська православна церква, яка багато років очолювалася вже в Бозі спочилим митрополитом Володимиром, а тепер очолюється митрополитом Онуфрієм, впевнено звершує своє служіння, є найбільшою конфесією України і найбільшою недержавною організацією, яка, зокрема зараз, здійснює гуманітарну допомогу постраждалим від війни на сході України”.

“З надією очікуємо, що правдивість канонічного устрою Української православної церкви не буде піддана сумніву через втручання політиків в церковне життя”, – завершують свій лист опозиційні депутати.

Першим під зверненням підписався олігарх, колишній громадянин Росії Вадим Новінський, який є одним із найбільш затятих захисників “канонічного православ’я”, перебування Української церкви під омофором Московського патріархату й т.д. Судячи з усього, він і виступив ініціатором появи цього документа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава Богу!!!!!!!! ще є здорово мислячі в Україні!!!
Відповісти
Холуй кацапській.
Відповісти
Російську сатанинську церкву вже давно пора заборонити в Украіні ,а Кирилових попів гнати ср..ю мітлою.
Відповісти
ви трохи перегрілися! Буває...
Відповісти
Що ,зачепило за живе ?
Відповісти
здорово мислячі Богу моляться а в церкви ніякі не ходять щоб попам на мерси скидатись.
Відповісти
Одні собі придумали що треба, інші вирішили - як же без нас, і сказали що не треба. В країні вони так само "правлять". В головах намічається "патріархат головного мозку".
Відповісти
Кому яке діло, в якій церкві та якому Богу я молюся? з якого дива депутати вирішили, що мають право вирішувати, що потрібно робити церкві? змішують святе з яєчнею, нема, щоб своїми прямими обов"язками займатись.
Відповісти
Останні новини
Опозиційний блок просить Вселенського патріарха Варфоломія не надавати Українській церкві автокефалії
25 червень, 2016, 03:50