Поради для безпечної засмаги на пляжі

Поради для безпечної засмаги на пляжі
З самого початку літа не знайдеться такої людини, яка не прагне мати красиве засмагле тіло. Та часто всі застереження про безпеку на сонці любителі "шоколадного відтінку" ігнорують, інформує Знай.

Екстремально високі температури негативно позначаються на здоров'ї людини. Лише за 20-40 хвилин на пекучому сонці можна обгоріти і, що ще небезпечніше, отримати тепловий удар. Шкіра найчутливіша у віці від 25 і до 30 років. Таким людям потрібно бути дуже обережними, щоб не обгоріти.

Перед виходом на сонце до басейну або на пляж потрібно зробити відлущуючий масаж шкіри. Для видалення відмерлих клітин шкіри використовуються скраби на основі солі, цукру.

Починати засмагати краще з 10-15 хвилин і поступово збільшувати час перебування під сонцем. Краще засмагати тиждень, але безпечно, ніж спробувати засмагнути за два дні і потім лікуватися.

Лікарі застерігають: не варто засмагати під прямими сонячними променями, адже і в тіні людина також загорає. Сонце набагато швидше і сильніше обпікає мокре тіло. Тому доцільно плавати у футболці, щоб уникнути сонячних опіків, так як в воді засмага лягає швидше.

При активних іграх на сонці засмага лягає краще. У таких випадках лікарі рекомендують користуватися захисними засобами, щоб не обгоріти.

Голові засмага не потрібна. Навіть навпаки, її краще поберегти від перегрівання, тому дуже важливо одягати головний убір. Волосся стає ламким і пошкодженим, якщо не захищати голову від прямих сонячних променів. Надмірний ультрафіолет викликає появу зморшок, тому головний убір повинен бути з полями або козирком.

Медики рекомендують пити більше рідини, а саме чистої води. Від газованої води, чаю та кави краще відмовитися тому, що вони викликають зневоднення організму. Не варто вживати алкоголь під час прийняття сонячних ванн. Так само не варто їсти гострі і пряні страви.

До і після прийому сонячних ванн треба митися під душем без мила. Треба нанести зволожуючий крем. При почервонінні шкіри можна змащувати тіло кефіром чи кислою сметаною – це найкращий і найдешевший варіант із усіх можливих. А головне – безпечний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прогноз погоди на вихідні
26 червень, 2016, 08:00
Поради для безпечної засмаги на пляжі
26 червень, 2016, 07:00