На сміттєзвалищі під Львовом призупинили пошуки зниклого працівника

На сміттєзвалищі під Львовом призупинили пошуки зниклого працівника
На Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом призупинили роботи з пошуку зниклого під час пожежі і зсуву сміття працівника комунальної служби.

Про це інформує ЗІК з посиланням на прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 26 червня на території полігону твердих побутових відходів поблизу с. Збиранка Жовківського району доля співробітника комунального підприємства «Збиранка» залишається невідомою. Пошукові роботи призупинено», – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що на території полігону проводиться інженерно-геодезичний моніторинг за зсувом сміттєзвалища, результати якого показали постійні зміни досліджуваного зсуву.

«До завершення моніторингу рекомендовано припинити будь які роботи на зазначеній території об’єкту. Керівництвом Головного управління ДСНС у Львівській області ухвалено рішення щодо повернення пожежно-рятувальних підрозділів у постійне місце дислокації», – наголосили у відомстві.

Обстановка на 06.00 год. 25 червня контрольована, підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області перебувають у черговому режимі, проводиться спостереження за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Їх доля залишається невідомою. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Вночі 31 травня депутат Львівської міськради Любомир Босаневич зазначив, що через загрозу нового зсуву призупинено роботи з пошуку трьох рятувальників, які перебувають під завалами сміття.

Станом на 7.00 31 травня до пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі залучено 475 людей та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Проведення пошуково-рятувальних робіт проводиться у безперервному режимі.

Згодом повідомили, що порятунок надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі обговорять у Львівській облраді. На даний час відомо про чотирьох зниклих осіб.

31 травня на сесії Львівської міськради секретар Анатолій Забарило повідомив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли тіло одного рятувальника.

Згодом повідомили, що знайшли тіло другого рятувальника із трьох, які загинули під обвалом сміття 30 травня.

Увечері 31 травня ввечері на сміттєзвалищі в Грибовичах знайшли третю людину без ознак життя.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Крім того, у щілині триває пожежа невеликими вогнищами й наразі пожежні не допускають збільшення площі горіння, але повністю загасити не можуть.

8 червня станом на 8 год. ранку рятувальники продовжували гасити пожежу загальною площею близько 400 кв м.

А на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням голови ОДА Олега Синютки заявили, що для ліквідації надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова застосовуватимуть авіацію ДСНС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На сміттєзвалищі під Львовом призупинили пошуки зниклого працівника
27 червень, 2016, 05:20