На Світязі туристи билися за житло. ФОТО

На Світязі туристи билися за житло. ФОТО
Як і очікувалось, на чотириденні вихідні до Світязя з’їхались охочі відпочити з різних куточків не тільки України, а й ближніх сусідніх країн.

Через такий ажіотаж у селі кілометрові пробки та автомобільні ряди обабіч дороги, черги до магазинів та бійки за місце для проживання, - повідомляє Кордон.

Туристи ще з вечора п’ятниці шукають житло. Інколи такі "пошуки" закінчувались скандалами і навіть бійками, оскільки знайти дах над головою було просто нереально. За словами місцевих жителів, місць для проживання не було й за декілька кілометрів до озера, та навіть у сусідніх селах.

Кілометрові пробки утворюються через перенавантаження автомобілів, які нема де паркувати. Тому гості змушені ставити їх обабіч дороги, таким чином, перешкоджаючи нормальному руху пішоходів. Зараз центральна вулиця у Світязі до дитячого табору “Чайка” схожа на вулицю великого мегаполісу.

Звісно ж, місцеві жителі не втрачають можливості заробити грошей на такому ажіотажі – ціни ростуть на все з кожним днем.

Це стосується не тільки проживання, а й продуктів харчування, послуг, домашніх смаколиків та загалом усього. Нагадаємо, що відпочинок на Шацьких озерах дорожчий, ніж у Карпатах.

Спекотна погода створює хороші умови для відпочинку, проте дуже шкодить здоров’ю туристів – "швидкі" тільки й встигають на виклики.

Вихідні тривають, чимало відпочивальників насолоджуються водою Світязя, яка освіжає та рятує від спеки.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бидлота на відпочинку
змучились працювати
Відповісти
ЛЮДИ ІДЬТЕ НА ЛЮБЯЗЬ.
ТАМ КРАЩЕ НІЖ НА СВІТЯЗІ.
Відповісти
Брехня.Місць багато. Звісно не понад самим озером. Сам тільки зі Свитязя. Людей дійсно багато, пляжі забиті людьми. Автомобільні пробки тільки через відсутність парковок, вузькі дороги і низьку культуру водіїв, які паркуються як-небудь.
Відповісти
жити в халупах, "зручності" на дворі... а нормальні кімнати від 600-700 грн.? Я краще як і минулого року - в Одесу. або в Крим. Крим - це Україна!!!
Відповісти
Всi в Iзмаiл!!!!
Відповісти
Була з чоловіком на оз. Пісочне, мало людей, ціни на продукти на 1-2 грн. більші ніж у Луцьку. Було чудово!!!
Відповісти
Був на Стирю бидла нема людей також, нечув матюків! половив тюльку відпочив з сімєю і гроші на комуналку лишились
Відповісти
цэ эуропа!
Відповісти
На відпочинок як на розборку
Екстрим відпочинок в програмі
1 протиснись авто через пробку
2 відвоюй житло
3 завоюй клаптик пляжу
4 послухай одночасно всі стилі музики при повному звуці в перекричку з матом перематом
5 перекуси в три дорого сумнівними харчами
6 цілу ніч слухай пяний спів
7 купайся в *підсоленому* сечою озері і насолоджуйся сміттям
8 сходи в нужник відбиваючись від комарів і кропиви
9 споглядай толпи пяних наглих неадекватів
10 повезе то вгребеш
Відповісти
Ні ну це ж треба бути не сповна розуму, щоб припертись на світязь в ці вихідні. Екстримали та шукачі екстриму в нас ще не перевились . Замов будинок, кімнату місце на базі наперед, приїждай не на вихідні (ціни від 100 грн. за кімнату, а на базах і від 30 грн. за ліжко в 3-4 місному номері. Варіантів купа, а якщо їхати на арапа то буде мурашник. Варіант "були вихідні і моя сказала що пора на Світязь з'їздити" от ми приїхали всім табором і ніде було всунутись". Світязь на відміну від карпат чи моря не резиновий "туристична інфраструктура слабенька" і більшою вона особливо і не стане "сезон то всього пару тижнів"! Приїжджайте серед тижня і фото будуть геть інші.
Відповісти
...ЯК може встигнути швидка на виклик якщо в лікарні тільки дві бригади? мабуть головному лікарю Волинської обл варто задуматись над цим і виділити більше фахівців і автомобілів...
Відповісти