Як швидко вилікувати укуси комарів: 5 корисних порад

Як швидко вилікувати укуси комарів: 5 корисних порад
Влітку, коли все частіше влаштовуються виїзні пікніки в лісі, посиденьки в парку або біля озера, укусів комарів просто не уникнути.

Якщо докучливого комасі все-таки вдалося залишити на вашій шкірі укус, негайно скористайтеся наступними порадами від Домашнего очага.

1. Щоб зменшити набряклість і зняти свербіж в місці укусу, зробіть примочку з використанням відвару з трав'яного збору (листя і квітки звіробою, листя м'яти перцевої, молода кора дуба). Для цього необхідно 1 столову ложку сухої суміші залити 1 склянкою води і поставити на повільний вогонь на 15 хвилин. Після чого остудити і процідити.

2. Відмінно знімає свербіж розчин харчової соди: 1 чайну ложку соди змішайте з прохолодною кип'яченою водної. Розчином протирайте місця укусів.

3. Примочки з нашатирного спирту (спирт і вода 1: 5) або винного спирту (горілка і вода 1: 1) також допоможуть зняти свербіж.

4. Щоб зменшити набряк, прикладіть на місце укусу лід або прохолодні компреси. Також допоможе сік з листя м'яти, який має знеболюючу, протисудомну і протизапальну дію.

5. Допоможе зняти свербіж і звичайний подорожник. Прикладіть на місце укусу змочену свіжим соком подорожника серветку або розмочені у воді листя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як швидко вилікувати укуси комарів: 5 корисних порад
28 червень, 2016, 01:38