Лучани «виганяють» таксистів з-під корпусу історичного факультету

Лучани «виганяють» таксистів з-під корпусу історичного факультету
Лучани просять заборонити стоянку таксі біля історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки.

Про це йдеться у відповідному зверненні на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Біля скверу за історичним факультетом по пр. Перемоги є стоянка таксі, розташована якраз перед зупинкою маршрутного транспорту та неподалік від перехрестя з кільцевим рухом. Таксі, що там стоять, займають праву смугу руху і так вузької, але дуже завантаженої дороги, фактично звужуючи транспортний потік в бік пр. Соборності в тому місці до однієї смуги, на яку, до того ж, змушені виїжджати тролейбуси і маршрутки. Це суттєво сповільнює рух транспорту, спричиняє до небезпечних ситуацій з перестроюванням зі смуги в смугу безпосередньо біля стоянки таксі та намаганням водіїв проскочити перед маршрутками або тролейбусами ще на виїзді з перехрестя, на пішохідному переході. Ще більше ускладнює ситуацію те, що інколи водії якраз в тому місці повертають ліворуч, в двір автошколи ТСОУ, повністю зупиняючи рух і по лівій смузі", - йдеться в петиції.

Автор звернення зазначає, що перенесення стоянки таксі в інше місце суттєво підвищить безпеку, прискорить проїзд ділянки дороги та спростить виїзд з перехрестя з кільцевим рухом в напрямку 5-ї школи, де маршрутки та тролейбуси зможуть відразу займати праву смугу.

"Таксі ж можна перемістити, наприклад, на вул. Огієнка, поруч з тим же історичним факультетом, або далі по пр. Перемоги, в "кишеню" поруч з 5 школою. Перший варіант цікавіший, оскільки дозволить автомобілям таксі не розвертаючись виїжджати через перехрестя з кільцевим рухом як в бік пр. Соборності, так і в бік вул. Шопена або вул. Василя Мойсея", - додає автор петиції.

Додає, що б на ділянці пр. Перемоги від пішохідного переходу до зупинки "Історичний факультет" встановити знак "Зупинка заборонена", аби права смуга і без таксі лишалась вільною.

До кінця збору підписів для петиції лишилося 14 днів. Наразі її підписало 6 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
видумщики.... ви бачили як рух біля 5-ї школи....статистику аварійних ситуацій і самих аварій хоч бачили ???
Відповісти
Останні новини
Лучани «виганяють» таксистів з-під корпусу історичного факультету
29 червень, 2016, 13:13