Волинянин виборов Кубок світу з кіокушин-кан карате. ФОТО

Волинянин виборов Кубок світу з кіокушин-кан карате. ФОТО
25 червня у місті Шентеш (Угорщина) проходив Другий Об'єднаний Кубок Світу з Кіокушин-карате серед дітей, кадетів, юніорів та дорослих. Україну представляли спортсмени, які входять до Західного Бранчу (керівник М.П.Чунгін), а також каратисти з Дніпра і Полтави.

Про це повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Загалом у Кубку брали участь представники федерацій кіокушин-карате з 22 країн світу. Конкуренція як в розділі ката, так і в розділі куміте, була надзвичайно високою, у деяких вагових категоріях кількість претендентів на титул становила від 20 до 40 спортсменів.

Вперше на турнірі такого рівня взяла участь команда Нововолинського клубу з кіокушин-кан карате " Ірбіс НВ", керівник, тренер, наставник і просто друг для своїх вихованців - Віталій Нестерович. У складі нововолинської команди до Угорщини вирушили: Данило Бутинець, Євген Горбач, Дмитро Мельничук (бронзовий призер минулорічного Кубка Світу в Румунії), Сергій Ромашевський.

Про це в соцмережі розповідає батько володаря кубка Віктор Ромашевський.

"Після надважкого переїзду до Угощини, постійна неймовірна спека, температура сягала +35 в тіні, п'яти годин на митниці і нічного переїзду до Шентеша, нововолинці успішно пройшли мандатну комісію, яка включала реєстрацію, контрольне зважування і медичний огляд. Що запам'яталось: неймовірно дружні відносини між учасниками змагань, привітні і життєрадісні угорці, місто Шентеш, яке потопає в парках, скверах, зелених алеях. У приблизно 50-ти тисячному місті основним видом транспорту є велосипед", - розповідає Віктор Ромашевський.

Що ж до турніру, то він за словами батька, пройшов на досить високому рівні, правда, в багатьох випадках давався взнаки мовний бар'єр (угорська мова є більш ніж незрозумілою, а єдиний перекладач української команди не завжди міг приділити увагу всім представникам досить чисельної делегації, що в окремих випадках породжувало певні труднощі).

Незважаючи на те, що жеребкування визначило юним нововолинцям у суперники дуже досвідчених суперників, команда виступила достойно і склала достойну конкуренцію. У більшості випадків, коли нововолинці навіть зазнавали поразки, судді не завжди могли визначити переможця і змушені були згідно регламенту призначати додаткові раунди. Сергій у своїй категорії був найлегшим, поступаючись своїм суперникам у вазі від 5 до 10 кілограмів, а так як категорія 55+ у його віковій групі була абсолютною, це не порушувало регламенту змагань.

Дякуючи колективу тренерів, які зуміли знайти потрібні слова, Сергій здобув дві перемоги (одна дострокова), у третьому бою суперник з невідомих причин відмовився виходити на татамі, це в свою чергу значило, що Сергій став володарем Кубка Світу 2016.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин виборов Кубок світу з кіокушин-кан карате. ФОТО
29 червень, 2016, 22:47