Члени ще двох комісій погодили ЛПЕ овердрафт

Члени ще двох комісій погодили ЛПЕ овердрафт
Керівництво Луцького підприємства електротранспорту вчергове доводило доцільність взяття кредиту «овердрафт» депутатам міськради.

Сьогодні директора ЛПЕ слухали члени відразу двох постійних комісій Луцькради: бюджетної та з питань ЖКГ.

«Ці кошти нам потрібні на погашення можливої заборгованості із електроенергії. В середньому ми платимо за електрику до 800 тисяч гривень в місяць. Ми торік користувалися таким кредитом. Брали десь до 400 гривень. І віддавали. Проте держава планує підвищити тарифи на електроенергію. І, відповідно, ця сума зросте. Тому і просимо погодити мільйон гривень», - пояснив депутатам директор ЛПЕ Ігор Грицюк (на фото).

Підприємство заробляє мільйон 200 тисяч – мільйон 400 тисяч гривень в місяць. Власні кошти покривають половину експлуатаційних витрат.
Депутати поцікавилися, чи можна якось уникнути овердрафту, адже цей вид кредиту надто дорогий (аж 30%).

«Міська рада може надати допомогу підприємству, але теж із поверненням на рахунки бюджету міста», - розповіла директор департаменту бюджету та фінансів Луцькради Лілія Єлова.

Проте допомога напряму від міськради не врятує ЛПЕ, яке досі має податкові заборгованості. А тому будь-які гроші (окрім кредитних), які надійдуть на рахунок підприємства, відразу списуватимуться за борги.

«Ми розуміємо патову ситуацію на ЛПЕ. Треба погодити цей овердрафт, але як виключення. Наступного року треба переставати давати кредити комунальним підприємствам «на проїдання», - підсумував Павло Данильчук.

Зазначимо, що ЛПЕ розрахувалося повністю із заборгованістю по лізингу. А відтак має право розпоряджатися своїм майном. У підприємства на балансі є 40 старих автобусів, які можна продати. Орієнтовна сума, яку можна виручити за цей «антикварний» транспорт, – лише мільйон гривень.

«Ви навіть не уявляєте, в якому плачевному стані ці автобуси», - зауважив депутат Євген Ткачук.

«Тоді краще дайте раціональні пропозиції використання цих автобусів», - запропонував його колега Андрій Козюра.

Члени обох комісій попередньо погодили ЛПЕ овердрафт, щоправда, лише на 12 місяців без пролонгації та під заставу майнових прав на кошти за договором банківського обслуговування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Члени ще двох комісій погодили ЛПЕ овердрафт
29 червень, 2016, 15:59