На світ чекає рекордна спека

На світ чекає рекордна спека
Як повідомляють синоптики, циркуляція атмосфери над північною частиною Тихого океану утворила інтенсивну "теплову хвилю" на Середньому Заході США.

Про це повідомляє інформаційний портал Знай.

Мис цього субтропічного антициклону, зміцнившись на американському Середньому Заході, впевнено рухається вгору в відносно високих широтах, йдучи вздовж меридіанів. Спрямувавши свою вісь на західно-центральну частину Канади, антициклон штовхає перед собою дуже сухі і розпечені повітряні маси в пустельні райони на південному заході США, а також далеко за межі канадського кордону.

В зв'язку з цим, очікується різке збільшення тепла в декількох штатах США. Пік спеки з температурою більше, як +30 ° C передбачається на крайньому південному заході. У багатьох штатах температура може перевалити за поріг +44 - + 45 ° C, а в пустельних районах південного заходу температура може досягнути ще більш високих значень.

Ця інтенсивна хвиля тепла, яка підсилюється потужним припливом гарячого сухого повітря на великих висотах тропосфери, може встановити нові рекорди спеки.

Найгарячіша точка на Землі, яку знають, як Долину Смерті, може перетворитися в пекельну піч на відкритому повітрі. Синоптики передбачають, що в найближчі кілька днів найгарячіша точка нашої планети встановить нові рекорди тепла – температура в Долині смерті може досягнути +52 ° C в тіні, що стане новим температурним максимумом 2016 року в усьому світі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На світ чекає рекордна спека
30 червень, 2016, 03:00