Заготівельний бізнес поповнить бюджет Волині на 6 мільйонів

Заготівельний бізнес поповнить бюджет Волині на 6 мільйонів
Фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області здійснюють
щоденний моніторинг стану отримання лімітів, заготівлі ягід і грибів та контролюють сплату відповідних податків до бюджетів.

Окрім того, в Головному управлінні відомства в області налагоджено щоденний обмін інформацією з митними органами щодо здійснення експорту лісопродукції, зокрема, отримання попередніх даних щодо митного оформлення на експорт лісової продукції, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми заздалегідь зустрілися з представниками сумлінного заготівельного бізнесу та обговорили проблемні ситуації, що можуть
виникати, враховуючи практику минулих років. Наші партнерські стосунки з тими, хто заготовляє дари лісу зі сплатою всіх визначених законом платежів, дозволяють прогнозувати надходження більше 6 мільйонів гривень лише податку на доходи фізичних осіб за підсумками сезону заготівлі», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Разом з тим, щоб запобігти тіньовому вивезенню з Волині другорядних
лісових матеріалів, фахівці ДФС на виконання розпорядженням Волинської облдержадміністрації від 19 травня 2016 року №220 провели інвентаризацію місць зберігання, зокрема більше сорока холодильних та морозильних камер, які перебувають у власності 14 суб’єктів.

«Фахівці ДФС в області мають напрацьований протягом останніх років
ефективний алгоритм дій в сезон заготівлі. Ми сподіваємося, що спільно з органами місцевої влади, які можуть отримати вагомі додаткові надходження в сезон заготівлі, забезпечимо сплату належних платежів до бюджетів», - підсумувала Світлана Савчук.

В ГУ ДФС у Волинській області особливо наголошують, що громадяни, які збирають дикорослу продукцію для власних потреб, не сплачують жодних податкових платежів.

Однак у випадку заготівлі дарів лісу з комерційною метою, тобто для
подальшого збуту за кордон чи іншим підприємницьким структурам,
заготівельник-бізнесмен зобов’язаний дотримуватися національного
податкового та природоохоронного законодавства, тобто здійснювати діяльність легально зі сплатою податків, дбаючи про збереження природних ресурсів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Афуєть, аж на 240 тис доларів. Для краю, який по населенню , у 3 рази більший за країну Ісландію - це ожуєнна сума. Згадуються первісні, доісторичні люди, які не знали обробітку землі і займались збиральництвом... Зате мордатих чиновників-хабарників більше, ніж у якій-небудь "занюханій" Голландії. Докерувались,...
Відповісти
Останні новини
Заготівельний бізнес поповнить бюджет Волині на 6 мільйонів
30 червень, 2016, 13:49