У Старому місті збудують житлово-офісний комплекс

У Старому місті збудують житлово-офісний комплекс
У історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк», що на вулиці Кафедральній, 13, все ж таки будуватимуть житлово-офісний комплекс.

Про це стало відомо сьогодні, 30 червня, під час пленарного засідання 10-ої сесії Луцької міської ради.

Депутати Луцької міської ради підтримали проект рішення щодо надання ТзОВ "ЛУЦЬКМІСЬКБУД" в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральна, 13.

Депутат Ігор Поліщук переконував, що він як юрист вважає це рішення неправильним.

"Не можна одночасно будувати будинок і відновлювати історичну памятку", - каже Ігор Поліщук.

"Ви проект бачили? Там саме відновлюють будинок, який був", - відповів міський голова Микола Романюк та закликав депутатів підтримати проект рішення.

Нагадаємо, думки лучан щодо будівництва розійшлися. Зокрема, Луцька дієцезія Римо-католицької церкви виступала проти будівництва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це перемога!
Відповісти
Є ще одне місце, на території замку аналогічний фундамент можна так само збудувати комплекс або невеликий завод хім-реактив, скільки робочих місць буде для лучан! пустує територія без діла
гроші, гроші, гроші вся предвиборча компанія депутатів і не псуйте папір
Відповісти
100%!!!!!! сумно що наша міськрада ватники споживачі і такі ж ватники лучани голосували за пана Романюка нам предки залишили місто-перлину а наші можновладці варвари
Відповісти
згідний що історія має бути...але коли стоять розвалюхи і цим тішитись.....то мені здається це маразм......ось збудували в центрі під стиль старовини будівлю де піцерія базилік.......і гарно і шикарно і приємно біля такої будівлі пройти.....тому не варто зразу сприймати все негативно....
Відповісти
згідна але не нищити і будувати в старому архітектурному стилі, що не має ніякого відношення до стилю. !наприклад під час Другої Світової Старувка Варшави була вщент розгромлена але поляки з любовю відтворили все ідентично! відносно Базилік: стара будівля довгі роки стояла пусткою а потім була знесена і відбудована ідентична от саме так і варто господарювати або порсто відкрити серце і полюбити рідне місто з великою історією
Відповісти
Будинок офіцерів на мій погляд в минулому нормальне приміщення на даний час стоїть в тіні і знищуєтся природою і не просто так кожен дощ, сніг, весняний перепад температури знижує вартість приміщення і в тойже час земля дорощає, одним словом щоб вигідно побудуватись в нормальному районі треба свідомо знищити памятку архітектури до точки неповернення.
А піцерія в центрі (вул. Шевченка) єдине приміщення, що побудовене з думкою про загальне лице міста, і не дешево, а все інше як чирякі на ... .
Відповісти
про Будинок офіцерів думаю теж саме нагадує ілюстрацію до казки про принцесу що вколола палець веретеном і весь палац заснув на 100 років заростаючи шипшиною. можливо вони хочуть як з Базиліком: хай стоїть пусткою а потім скажуть не підлягає ремонту знесуть і щось побудують, можливо такий жах як карабас-барабас схожий на склеп. питання: якщо мають можливість допастись до землі, мають гроші чому не хочуть вкласти більше в фахових архітекторів істормків яких в Луцьку достатньо?
Відповісти
Жаль що все цінується а не досліджується,,,памятки по х,,, гроші в карман,,,
Відповісти
Останні новини
У Старому місті збудують житлово-офісний комплекс
30 червень, 2016, 13:32