На Волині в пенсіонерок вилучили майже півтори тисячі кущів снодійного маку

На Волині в пенсіонерок вилучили майже півтори тисячі кущів снодійного маку
У рамках проведення операції «Мак» дільничні офіцери поліції на присадибних ділянках пенсіонерок у Рожищенському районі упродовж доби виявили та вилучили майже 1,5 тис. кущів снодійного маку.

За фактами незаконного посіву та вирощування снодійного маку слідчі відкрили кримінальні провадження, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Вилучене направили до Волинського експертно-криміналістичного центру для проведення дослідження.

У суботу, 25 червня, на присадибній ділянці 73-річної пенсіонерки у райцентрі Рожище поліцейські виявили та вилучили 405 рослин снодійного маку. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. За незаконне вирощування маку пенсіонерці загрожує до 8,5 тисяч гривень штрафу або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Цього ж дня на присадибній ділянці 64-річної жительки села Кияж цього ж району дільничні офіцери поліції виявили та вилучили понад тисячу рослин маку снодійного. За фактом незаконного вирощування маку слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліція вкотре нагадує громадянам про те, що законодавством України за незаконний посів та вирощування снодійного маку та конопель передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не брешіть , в україні нема снодійного маку.це спеіальний сорт-росте в азії.хіба що наркомафія бабушкам привезла .ха ха ха.в нас звичайний мак .коноплі і мак це це рослини які віками українці вирощували. і вся ця бородьба з бабушками тільки на руку світовій наркомафії бо коли в україні буде свій мак ,то героїн по 100 баксів за грам хто буде купувати.знищуємо своє щоб втридорога купувати чуже ітак у всьому. ПОДУМАЙ ПИСАКА
Відповісти
Останні новини
На Волині в пенсіонерок вилучили майже півтори тисячі кущів снодійного маку
30 червень, 2016, 17:42