Волинські АТОшники прийшли до Волиньради вирішувати питання землі та честі

Волинські АТОшники прийшли до Волиньради вирішувати питання землі та честі
Між волинськими бійцями та мешканцями села Мельники Шацького району розгорівся скандал довкола виділення земельних ділянок.

Про це стало відомо сьогодні під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради.

Виявляється, місцеві мешканці села проти того, аби учасникам АТО виділяли землю в межах урочища Пісоцький ліс, мовляв, ці землі внесені до резервного фонду, а відтак ними повинні, перш за все, розпоряджатись місцеві мешканці.

«Люди, які там проживають, скаржаться на те, що їм не буде, де випасати корів, адже більшість з них тільки й виживає за рахунок виготовлення сільгосппродукції», - запевнив голова Шацької райради Сергій Карпук.

Натомість представники одразу кількох об'єднань та спілок АТОшників обурені такою позицією громади і переконують, що зараз питання землі навіть не піднімається. Тепер, переконують, це стало принциповим.

«Патріотом треба бути не тільки тоді, коли ви вдягаєте вишиванку і слухаєте дві хвилини гімн, патріотом потрібно бути завжди і у всьому. Повірте, ми не «вибиваємо» землю, ми хочемо відстояти права наших побратимів. Єдина на Волині громада села, яка блокувала військкомати, щоб не йти в АТО, – це була громада села Мельники.

Добре, ви не пішли, так ми пішли. А тепер ви навіть не хочете дати нам того, на що ми заслужили? Ми ж не йшли в АТО, щоб отримати землю, ми стояли за нашу країну».

Разом з тим бійці підозрюють, що люди не хочуть віддавати
землю, аби там розвинути туристичний бізнес.

«На минулих вихідних я був у цьому селі і помітив, що цього року люди почали шукати альтернативу озеру Світязь і хочуть поїхати на інші озера Шацького району. Тільки в селі Мельники можна побачити будинки вищі, ніж у Луцьку. Люди на цьому роблять бізнес».

Голова комісії Віталій Заремба помітив, що самостійно ці дві сторони конфлікту не дійдуть згоди та запропонував рекомендували Держгеокадастру вирішити це питання на користь АТОшників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мовляв, ці землі внесені до резервного фонду, а відтак ними повинні, перш за все, розпоряджатись місцеві мешканці. - землями держрезерву розпоряджається держава насамперед, а якби селянам треба було пасовище - то це питання теж вирішується законним шляхом з інінціативи сільради. А то профукали, а тепре гвалт...
Відповісти
Яке іхало таке й здибало.сори майкл бізнес
Відповісти
атавісти, побродими, що "захищали, стояли" - полюбляють халяву? Поспішайте, бо "кинуть". Теперішні це вміють...
Відповісти
Об'єднання громад триває, наступникам вже не так страшно, як першопроходьцям, бо різні інституції, зокрема DESPRO, принаймні думають про навчання, консультування та правову допомогу для їх лідерів. Відеолекції з різних важливих питань можна подивитись тут:
http://decentralization.gov.ua/video/category/tag/lectures
Відповісти
Нє, ну а як так віддати землю? Це справді заповідник...Я розумію, що герої, та мабуть, не всі з Мельників... Схоже на чергову схему виділеня землі під забудову елітними котеджами... Прикладів хоч греблю гати... А потім стогнуть, шо надходжень до бюджету нема...
Відповісти
Останні новини
Волинські АТОшники прийшли до Волиньради вирішувати питання землі та честі
30 червень, 2016, 17:25