Грибовицьке сміттєзвалище: діти загиблих отримуватимуть допомогу

Грибовицьке сміттєзвалище: діти загиблих отримуватимуть допомогу
Депутати Львівської міськради на сесії 30 червня затвердили Програму соцзахисту дітей рятувальників, які загинули під час ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі.

За відповідну ухвалу проголосував 41 депутат, передає кореспондент ІА ZIK.

Ухвалою передбачено виплату щомісячної адресної соціальної виплати у розмірі 4 000 грн на кожну дитину загиблого до досягнення повноліття або, у разі продовження навчання, до 23 років.

Для отримання соціальної виплати законний представник дітей повинен подати до управління соціального захисту ЛМР такі документи: заяву на отримання соціальної виплати, копію паспорта, копію ідентифікаційного номера (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті), номер рахунку у банківській установі, на який будуть здійснюватися соціальні виплати, копію свідоцтва (свідоцтв) про народження дитини (дітей), копію свідоцтва про смерть загиблого, довідку про навчання дитини (дітей) після виповнення дитині (дітям) вісімнадцятирічного віку.

Виплата стипендії здійснюватиметься у безготівковій формі щомісяця через перерахування коштів на особові рахунки заявників, відкриті в установах уповноважених банків.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Для ліквідації загоряння застосовували авіацію ДСНС. Також відновили пошуки зниклого еколога.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Грибовицьке сміттєзвалище: діти загиблих отримуватимуть допомогу
01 липень, 2016, 03:00